Het laatste nieuws

Wat is de Dutch Directors Guild?

De Dutch Directors Guild is de vakvereniging voor Nederlandse regisseurs.

Onze vereniging telt meer dan 600 leden die audiovisuele werken maken: fictiefilms, documentaires, series, televisie, radio, podcasts, digital storytelling, animatie en commercials.

Ons doel is om regisseurs te verenigen, te informeren en te representeren, zowel collectief als individueel.

Al 25 jaar zet de Dutch Directors Guild zich in om de positie van Nederlandse regisseurs te verbeteren. De afgelopen jaren hebben we kleine en grote overwinningen mogen vieren, maar er valt nog altijd veel te verbeteren.

De laatste tijd is ons ledenbestand enorm gegroeid: steeds meer regisseurs weten de weg naar ons te vinden. En dat is belangrijk, helemaal in onzekere tijden, want samen krijgen we meer voor elkaar!

Ook werken we sinds 2023 intensief samen met de vakvereniging voor scenaristen (Netwerk Scenarioschrijvers Auteursbond), onder de gezamenlijke naam: Dutch Screenwriters & Directors (DS&D).

Maak jij fictiefilms, documentaires, televisie, radio, podcasts, digital storytelling, animatie of commercials?

Sluit je nu aan bij de DDG en gebruik onze services en kortingen!

Word lid!

Bestuur & Bureau

Ons team bestaat uit acht bestuursleden die allemaal zelf regisseren, twee medewerkers op het kantoor en een freelance jurist.

Regisseer jij films of programma’s die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Word lid!

De DDG vertegenwoordigt regisseurs bij omroepen, producenten, fondsen en de politiek, o.a. op het gebied van contracten, honorering en auteursrecht.

Word lid en maak gebruik van onze services, zoals de juridische dienstverlening, korting op bioscoopbezoek en standaardcontracten.

Hoe meer leden, hoe sterker we staan!

Zoek je interessante deadlines, events of workshops voor regisseurs? Check de AV-agenda.