Dutch Directors Guild (DDG) en Netwerk Scenarioschrijvers Auteursbond zijn verheugd Katja Lubina begin september 2024 te verwelkomen als nieuwe secretaris van hun gezamenlijke alliantie, Dutch Screenwriters & Directors (DS&D).Β  Zij volgt daarmee Maarten Treurniet op, die de rol van secretaris op interim basis heeft vervuld. Maarten zwaait per 1 juli 2024 officieel af als secretaris.

Het bestuur van zowel DDG als Netwerk Scenarioschrijvers is opgetogen in Katja een ervaren, onderlegde en verbindende secretaris te hebben gevonden. Als gepromoveerd jurist met een passie voor kunst en cultuur is zij bijzonder op haar plek in deze functie. Met enthousiasme zal ze haar kennis en vaardigheden inzetten om de belangen van schrijvers en regisseurs te behartigen.

DDG en Netwerk Scenarioschrijvers zijn Maarten Treurniet bijzonder erkentelijk voor zijn inzet en toewijding, hij heeft de DS&D daarmee een vliegende start gegeven. Maarten zal zich als bestuurslid van DDG en de Creatieve Coalitie blijven inzetten voor de positie en de rechten van filmmakers.

DS&D

DS&D is in het leven geroepen om de samenwerking tussen de twee vakverenigingen te versterken om gezamenlijk te professionaliseren. Beide verenigingen blijven onafhankelijk van elkaar bestaan, met hun eigen voorzitters, besturen, bureaus en leden. Secretaris Katja Lubina is de verbindende factor die de gezamenlijke belangen van de leden behartigt. Deze samenwerking wordt mogelijk gemaakt door Lira Fonds en VEVAM Fonds.

Lees hier meer over de samenwerking.

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.Β