Door het Ministerie van OCW is er ook dit jaar een steunpakket beschikbaar gesteld voor de culturele en creatieve sector. Dit betekent dat er door Stichting VEVAM Fonds (SVF) in een derde ronde projectsubsidies aan regisseurs verleend kunnen worden.

Deze extra subsidie van OCW wordt opnieuw bestemd voor de regeling van SVF voor ondersteuning van projecten van regisseurs, waarbij nu tevens de nadruk gelegd wordt op beginnende makers, voor wie de kansen om een carrière te starten en ervaring op te bouwen worden beperkt in de huidige omstandigheden.

Het maximaal aan te vragen bedrag is 5.000 Euro, te besteden aan een nieuw film/regie-project, aan middelen voor de totstandkoming van nieuw werk of een activiteit in het belang van de professionele ontwikkeling. Beginnende regisseurs kunnen de bijdrage ook/deels vragen voor kosten van professionele begeleiding door een ervaren regisseur bij het opstarten van een nieuw project.

Let op:

  • Per regisseur kan slechts één aanvraag worden ingediend.
  • Er kan niet én een bijdrage op basis van deze speciale regeling én een bijdrage van de Startgeldregeling van SVF in hetzelfde jaar worden verkregen.
  • Regisseurs die reeds eerder een OCW-projectsubsidie via SVF hebben ontvangen, kunnen bij deze ronde niet nogmaals aanvragen.
  • Het is voor deze aanvraag niet nodig om aangesloten te zijn bij VEVAM.
  • Deadline: 5 juni 2022

Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op de website van Stichting VEVAM Fonds.

VEVAM

Nog niet aangesloten bij auteursrechtenorganisatie VEVAM? Meld je aan via de website en ontvang vergoedingen voor uitgezonden filmwerken. Aansluiting bij VEVAM is gratis en kan je veel opleveren.

 

 

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.