Regisseurs gezocht voor NTR-talentontwikkelingstraject

Sectornieuws

Maandag 1 juli, 2024

De NTR zoekt zes aanstormende regisseurs voor de nieuwe dramaserie Alpha 00. Deze serie wordt geschreven door Simon de Waal (bekend van Het Gouden Uur en Sleepers) en geproduceerd door Horizon Film in opdracht van de NTR. Michiel van Jaarsveld (Het jaar van Fortuyn, Van der Valk) is showrunner en coach. De serie wordt ontwikkeld voor NPO 3. Aanmeldingen moeten vóór 25 juli 12:00 ingediend zijn.

Over de serie

Alpha 00 volgt een speciaal team van politie-specialisten dat tijdens de meest intense operaties vanuit een mobiel commandocentrum leidinggeeft op een heftig plaats delict. Elke aflevering presenteert een nieuwe, spannende zaak zoals gijzelingen, ontvoeringen of terroristische dreigingen. De serie biedt een onthullende kijk op de meest intense (fictieve) politiezaken in Nederland, verweven met een doorlopende verhaallijn over corruptie en persoonlijke trauma’s.

Talentontwikkelingstraject

NTR biedt zes regisseurs de kans om ieder een aflevering van 42 minuten te regisseren, die vanaf december 2024 gedraaid zullen worden. Je krijgt vakkundige begeleiding van Michiel van Jaarsveld, en werkt samen met scenarist Simon de Waal en zijn schrijfteam, bestaande uit Randy Oost en Yannick de Waal. Chafina Bendahman (producent van Rose Stories en Maya Creatives) staat je gedurende het traject bij als mentor. Het traject omvat ook workshops en inspiratiesessies van onder andere gerenommeerde makers.

Voor wie is het?

Het traject is op zoek naar talentvolle regisseurs die klaar zijn om hun volgende stap te maken als regisseur, hun vaardigheden verder te ontwikkelen en vlieguren te maken als regisseur van een aflevering binnen de politiedramaserie Alpha 00.

  • Voor regisseurs met een passie voor het drama/misdaadgenre, die minstens één audiovisuele productie hebben geregisseerd die publiekelijk is vertoond, bijvoorbeeld op een filmfestival, bij een publieke screening of op televisie.
  • Dit traject is ook bedoeld voor regisseurs die gewend zijn aan een ander genre, maar die graag willen overstappen naar drama/misdaad.

Als regisseur kom je in aanmerking als je tenminste:

  • Minimaal één (korte) audiovisuele productie hebt geregisseerd die publiekelijk is vertoond, bijvoorbeeld op een filmfestival, bij een publieke screening of op televisie.
  • Interesse en affiniteit hebt met het drama/misdaadgenre, zelfs als je nog geen uitgebreide ervaring in dit genre hebt.
  • Let op, als je als hoofdregisseur betrokken bent geweest bij meer dan twee fictieseries, kom je niet in aanmerking voor dit traject.

Ga voor meer informatie over de selectieprocedure, de algemene voorwaarden en de planning naar de website van de NTR.

 

Bron: NTR.

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.