Van praten naar handelen tijdens NFF Extended: Een veilige av-sector

Activiteiten

Maandag 28 november, 2022

In navolging van een sessie tijdens NFF Professionals afgelopen september gaat NFF Extended op 30 november tijdens een interactieve bijeenkomst dieper in op de praktijk rondom grensoverschrijdend gedrag. Kaarten zijn gratis.

Het is een urgent probleem – grensoverschrijdend gedrag in de Nederlandse av-sector. Van pesterijen tot discriminatie, intimidatie en ongewenste toespelingen. Hoe pakken we dat probleem aan op kantoor, op de set en tijdens industriegelegenheden? En wat doen we als het toch gebeurt? Waar kun je dan terecht? En niet onbelangrijk – wat gebeurt er met de melding die je maakt?

In deze interactieve bijeenkomst ligt de focus op de praktijk. Volg het werkproces van stichting Mores, ontvang handige tips van een vertrouwenspersoon en leer aan de hand van casussen wat je als medewerker of zzp’er, instelling of beleidsmaker beter wel en niet kunt doen in het geval van grensoverschrijdend gedrag.

NFF Extended: Een veilige av-sector wordt georganiseerd in samenwerking met NAPA, NCP, FilmForward, Vrouwen in Beeld, Eye Filmmuseum, DAFF en Mores.online. De bijeenkomst is bedoeld voor zowel zzp’ers, werknemers, werkgevers en beleidsmakers. Op elk niveau dient er gewerkt te worden aan een betere en veilige av-sector.

Praktische informatie

Datum: 30 november
Locatie: EYE Amsterdam, IJpromenade 1
Tijd: 15:00 – 17:00
Gratis toegang. Reserveer je ticket op de website van het Nederlands Film Festival.

Over de sprekers

Fatma Genç is acteur, trainer en een van de initiatiefnemers van ‘Kijk Niet Weg’, een manifest tegen misstanden in de mediasector. Ze is oprichter van HeldinFM, een community gericht op het creëren van bewustwording over vrouwelijk leiderschap door middel van projecten, podcasts en workshops. Ook werkte ze als brand director voor WeTransfer en als community manager voor Mind Valley.

Janke Dekker is acteur, zanger, presentator, televisie- en theaterproducent. Naast haar werk in het theater en voor televisie is Janke voorzitter van de stichting Mores.online; het meldpunt voor ongewenst gedrag in de Nederlandse culturele en creatieve sector. Mores.online is geïnitieerd door verschillende organisaties in de Nederlandse culturele en creatieve sector en is voor iedereen die werkzaam is in deze sectoren.

Freek Walther is vertrouwenspersoon en mede-eigenaar en directielid van het bureau ‘De Vertrouwenspersoon’. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring als klachtonderzoeker en is lid van diverse klachtencommissies, waaronder de Landelijke Klachtencommissie Ongewenst Gedrag van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Als (extern) vertrouwenspersoon kan hij bijdragen aan het laagdrempelig bespreekbaar maken van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen.

Tati Vereecken-Suwarganda is managing director van productiehuis HALAL. Tati werkte eerder als financieel directeur bij de Stadsschouwburg Amsterdam (nu ITA) en was werkzaam als bestuurslid/toezichthouder van kunstinstellingen als SONSBEEK, het Cobra Museum, Rightaboutnow Inc, De Appel en HUMAN. Bij HALAL is het haar rol om goed te zorgen voor HR en HQ, en daarmee creatieve processen te professionaliseren en toekomstige groei mogelijk te maken. Tati is gepassioneerd pleitbezorger van diversiteit en inclusie en de werkplek als safe space.

Caspar Nieuwenhuis is directeur HKU Theater (toneelacademie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Caspar begon zijn carrière als regisseur en dramaturg bij De Nieuw Amsterdam (DNA) en was regisseur/producent van muzikale theatervoorstellingen voor o.a. het Oerol Festival. Tussen 2009 en 2018 was hij artistiek directeur bij theaterproductiehuis Likeminds.

Isis Cabolet is acteur, regisseur en een van de oprichters van Bouillabaisse, een theatercollectief die bijzondere performances maakt voor o.a. poppodia, muziekfestivals, clubs en speciale events. Ze regisseerde meerdere korte films (Diep in de Nacht, Gleuf en Kutleven) en werkt momenteel aan haar speelfilmdebuut. Als acteur was ze te zien in televisieseries en films als App, Komt een vrouw bij de dokter, de series Van God Los, Weemoedt, Lekker dan en Keizersvrouwen.

Isabel Sheridan modereert deze NFF Extended bijeenkomst. Isabel is programmamaker en moderator bij De Balie. Zij studeerde Sociologie en Politicologie aan Amsterdam University College en de Universiteit van Kopenhagen. Isabel werkte eerder als film- en TV researcher voor onder andere regisseur Sunny Bergman en de VPRO en als redacteur bij online feministisch platform Lilith Magazine.

Bron: Nederlands Film Festival.

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.