UITNODIGING: Online ledenbijeenkomst – In gesprek met IDFA-team en artistiek directeur Orwa Nyrabia op dinsdag 20 april 2021

Blog

Donderdag 8 april, 2021

De voorbereidingen voor IDFA 2021 (17 – 28 november) zijn in volle gang en afgelopen woensdag maakte de organisatie de nieuwe festivalopzet bekend. Zo zijn er dit jaar twee hoofdcompetities en vernieuwde awards.

Wil je meer weten over de komende editie? Of heb je vragen over de nieuwe opzet? Op dinsdagmiddag 20 april 2021 organiseren we een IDFA-bijeenkomst speciaal voor DDG-leden. Meld je nu aan!

Tijdens deze online bijeenkomst kun je bijpraten met artistiek directeur Orwa Nyrabia en leden van het (programma)team. Het afgelopen jaar waren er weinig mogelijkheden om elkaar te zien en IDFA is benieuwd wat er allemaal speelt bij regisseurs. Onder leiding van moderator Beri Shalmashi is het mogelijk om al je vragen te stellen en input te geven.

Wil je iets bespreken? Stuur je vragen uiterlijk vrijdag 16 april naar info@directorsguild.nl. Geef hierbij ook aan of je anoniem wilt blijven.

IDFA hoopt publiek en professionals in november weer persoonlijk te kunnen verwelkomen op locatie in het centrum van Amsterdam. Vanaf 7 april kunnen films en nieuwe media projecten ingezonden worden voor het aankomende festival.

Gezien het internationale karakter van IDFA is de voertaal van deze bijeenkomst Engels.

Waar: Zoom
Wanneer: dinsdagmiddag 20 april 2021
Tijd: 16:00-17:30
Voertaal: Engels
Toegang: Gratis
Aanmelden:
DDG-leden ontvangen per mail een speciale link naar de registratiepagina van Eventbrite. Regisseurs die geen lid zijn, maar wel interesse hebben, kunnen een mailtje sturen naar info@directorsguild.nl. De Zoomlink wordt voorafgaand aan de bijeenkomst toegestuurd per mail.
Vragen insturen: Stuur je vragen voor het IDFA-team uiterlijk vrijdag 16 april naar info@directorsguild.nl


Gasten en moderator

Press Conference IDFA 2020 at De Balie, 28th October 2020

Orwa Nyrabia is de artistiek directeur van het International Documentary Film Festival Amsterdam. Van 2003 tot 2018 werkte hij als onafhankelijk filmproducent en zijn producties wonnen diverse prijzen op festivals als Cannes, Sundance, London IFF. In 2008 was hij medeoprichter van het onafhankelijke documentairefilmfestival DOX BOX in Syrië, dat al snel uitgroeide tot het meest toonaangevende documentairefestival in de regio.

In 2013 verhuisde Nyrabia naar Duitsland, waar hij bekroonde internationale coproducties bleef produceren. Nyrabia gaf les aan veel opkomende filmmakers en was jurylid voor een aantal van de invloedrijkste filmfondsen en festivals ter wereld. Hij ontving onder meer de European Network Documentary Award, de George Polk Award, de HRW Courage in Filmmaking Award. Hij is lid van AMPAS, Deutsche Filmakademie en DAFF. (foto door Coen Dijkstra)

Beri Shalmashi (moderator) studeerde in 2008 af als scenarist en regisseur aan de Nederlandse Filmacademie en volgde een master via de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht. Ze schrijft en regisseert sindsdien voor film en televisie, en werd in 2010 genomineerd voor een Gouden Kalf met de televisiefilm Mama, in co-regie met Sanne Vogel.

Shalmashi schrijft regelmatig voor de Volkskrant en de Filmkrant, is adviseur bij het Nederlands Filmfonds, directeur van gespreksplatform Avanti en doceert oa bij de master Resolution aan het Sandberg Instituut. Vorige maand won zij de Zilveren Camera, prijs voor Storytelling, voor haar interactieve documentaire Big Village over het Iraans-Koerdische dorp van haar ouders. Op dit moment ontwikkelt ze haar debuutfilm Under the Same Cloudy Sky bij BALDR Film.

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30