Steunfonds Filmproducties & High-End Series

Blog

Vrijdag 24 april, 2020

COVID-19 Steunmaatregelen

De filmproductie in Nederland is zwaar getroffen door de effecten van COVID-19. Producties liggen stil en de continuïteit van filmprofessionals en filmbedrijven staat onder grote druk.

Het Filmfonds kondigde vorige week een publiek-private partnerschap met Netflix aan om de getroffen producties te steunen vanuit een gezamenlijk steunfonds. Om het steunfonds te lanceren stelt Netflix in Nederland 1 miljoen euro beschikbaar. Het Filmfonds vult deze middelen verder aan.

De samenwerking krijgt vorm in de geoormerkte regeling Steunfonds Filmproducties en high-end series. Producenten kunnen vanaf 23 april een aanvraag doen wanneer een filmproductie of high-end serie, die door het Fonds in realisering is gesteund, door de effecten van COVID-19 direct getroffen is in de preproductie, productie of postproductie. Bekijk de regeling inclusief de veelgestelde vragen via onderstaande link.

Steunfonds Filmproducties en high-end series

en lees ook de CHECKLIST remote werken POST PRODUCTIE, die je hier kunt downloaden.checklist_remote_post_apr_2020 Download

Steunmaatregelen Distributie aangevuld voor hernieuwde uitbreng en marketing

Daarnaast is het vanaf 23 april mogelijk een extra bijdrage aan te vragen ten behoeve van noodgedwongen hernieuwde uitbreng en marketing van een Nederlandse majoritaire speelfilm of bioscoopdocumentaire. Het gaat hierbij om extra ondersteuning in de vorm van een aanvullende regeling, bovenop de reeds verleende basisbijdrage en geldt voor films die met de start van de uitbreng vanaf maart 2020 getroffen zijn door de plotselinge sluiting van bioscopen en filmtheaters. Klik voor de volledige maatregel op onderstaande knop.

Steunmaatregelen Distributie

Alle Filmfonds steunmaatregelen COVID-19 op één plek

Vanaf nu zijn alle steunmaatregelen in het kader van COVID-19 op de website van het Filmfonds te vinden via de pagina Steunmaatregelen COVID-19. Het gaat hierbij om maatregelen zoals bovengenoemd steunfonds, maar ook de maatregelen in onze samenwerking met VAF, voor de Netherlands Film Production Incentive en andere maatregelen genomen om filmproducties te steunen in deze tijd.

Lees meer

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30