I’m the Same, I’m An Other

Mokum Filmdistributie nodigt DDG-leden uit om op vrijdag 8 mei 2015 om 19.15 uur naar de speciale voorstelling te komen van:

I’M THE SAME I’M AN OTHER

Een film van Caroline Strubbe

Sfeervol en gevoelig verfilmd verhaal over een man en een meisje op de vlucht. De Hongaarse dertiger Szabolcs reist dwars door West-Europa naar Engeland, samen met het kleine meisje Tess, dat zijn dochtertje zou kunnen zijn. Szabolcs en Tess delen een geheim en een tragisch verleden, maar pas op een vrachtboot naar Engeland wordt daar iets van duidelijk. In een schuilplaats aan de Engelse kust komen ze nader tot elkaar. Het gevoelsleven van de getraumatiseerde personages krijgt een effectvolle echo in het blauwgrijs van de beelden waarin de film geschoten is.

I’M THE SAME I’M AN OTHER is het tweede deel van een geplande trilogie over eenzaamheid en de zoektocht naar geluk; met als rode draad hoe het gedrag van ouders de toekomst van kinderen bepaalt. Het eerste deel, Lost Persons Area, ging in 2009 succesvol in première in de Semaine de la Critique van het Filmfestival van Cannes. Het was Strubbe’s speelfilmdebuut.

Na afloop is er een Q & A met Caroline Strubbe o.l.v. Dana Linssen, hoofdredacteur van De Filmkrant en filmrecensent van NRC Handelsblad.

Gratis kaarten voor deze avond kun je, zolang de voorraad strekt, aanvragen via rhadders@planet.nl.

Locatie: De FILMHALLEN (Parisienzaal), Hannie Dankbaarpassage 12, Amsterdam

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.