Hoe richt je als regisseur je eigen archief in? Hoe stel je het veilig? Wat kan Beeld & Geluid hierin betekenen? Beeld & Geluid organiseert speciaal voor DDG-leden op donderdag 23 mei 2024 de workshop Archiveren kan je leren.

Datum: Donderdag 23 mei 2024
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, 1014 DB Amsterdam
Tijden: 15:00 – 17:00
Borrel: na afloop van het programma in de bar van Het Ketelhuis
Aanmelden: gratis voor DDG-leden, aanmelden via link in mail

Archiveren
Beeld & Geluid krijgt met grote regelmaat vragen van filmmakers over het bewaren van kostbare afgeronde projecten. Waar bewaar ik mijn dierbare films voor de toekomst? Hoe blijft de schijf of het bestand toegankelijk? Moet ik alles in de cloud zetten of is dat onveilig? Hoe kan je het beste aangeven wat de verschillende versies zijn? Bewaar ik alle formaten? Waar bewaar ik het analoge materiaal, moet ik dat eigenlijk digitaliseren en hoe doe ik dat?

Als filmmaker wil je er zeker van zijn dat de optimaal vertoonbare versie van een film, documentaire of serie snel beschikbaar is als een festival, streamer of fonds daar om vraagt, nu en later.

De workshop is voor elke filmmaker, in welke fase van de carrière je ook zit. Wij laten (uiteraard) zien wat Beeld & Geluid daarbij voor je kan betekenen. Workshopleider Amy Welten geeft je handige tips en wijst je op begrijpelijke valkuilen waar je zelf mee aan de slag kunt.

Tevens zal maker Pieter Fleury (o.a. De Stem van het Kind, Noord-Korea: een dag uit het leven, Diogenes) vertellen over het proces van de overdracht van zijn hele oeuvre aan Beeld & Geluid en wat daar aan beslissingen bij komt kijken.

Graag tot 23 mei!

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.