Gisteren vond de 10e editie van de Shortcutz Amsterdam Annual Awards plaats! Tijdens de ceremonie werd ook de DDG Special Achievement Award uitgereikt aan Alexa en João Rodrigues uit dankbaarheid voor hun tomeloze inzet voor de Nederlandse korte film en jonge regisseurs in het bijzonder.

Naast Alexa en João kregen Tom Holkenborg (a.k.a. JunkieXL) en Anton Corbijn respectievelijk de Rutger Hauer Award en de 10th Anniversary Award voor hun bijzondere carrières.

Ook mochten DDG-leden Nicole Jachmann en Erik van Schaaik een Mr Zee award in ontvangst nemen. Jachmann voor Beste Regie (Funkele) en Van Schaaik voor Beste Animatiefilm (The Smile).

Vanaf 7 maart 2023 is Shortcutz weer terug met de Weekly Sessionz, waarin iedere sessie twee korte films van nieuw Nederlands talent worden vertoond met een Q&A achteraf. Ook is er iedere week een special guest aanwezig! De sessies worden gepresenteerd in het Engels en kaartjes zijn gratis (wel aanmelden voor een gratis ticket!). Volg Shortcutz op Eventbrite om als eerste op de hoogte te worden gesteld van beschikbare kaartjes!

 

Bron: Shortcutz.

Op de foto v.l.n.r.: Tom Holkenborg (Junkie XL), Anton Corbijn, Maarten Treurniet, Alexa Rodrigues, João Carlos Rodrigues.

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.