DDG Ledenavond maandag 22 september – SEE NO EVIL

Op maandag 22 september vindt er weer een DDG Ledenavond plaats. We vertonen dan, uiteraard in aanwezigheid van de regisseur, de nieuwe lange documentaire:

See No Evil, regie: Jos de Putter

Na afloop van de filmvertoning zal DDG voorzitter Martijn Winkler met Jos de Putter in gesprek gaan over de film.


See No Evil   

Poëtisch maar ook wrang documentair essay over drie beroemde apen in ruste: een filmster, een wetenschapper en een kreupele. Ze kijken terug op hun leven en op de intrigerende relatie tussen mens en aap. Wij kijken met behulp van archiefbeelden mee.
Allereerst is er Cheetah, ster uit de Tarzan-films. Hij eet pap met een lepel en vult zijn pensioen aan met het maken van aapstracte kunst. Op zijn 80ste verjaardag is er een feestje, waarbij de genodigden toekijken hoe hij de kaarsjes uitblaast.
Kanzi wordt beschouwd als de slimste aap ter wereld. Dertig jaar lang werd hij gefilmd in een beroemd onderzoek naar taal-aquisitie. Hij probeert nu zijn kennis over te brengen op zijn 2-jarige zoon Teco.
Knuckles is de minst fortuinlijke van de drie. Hij was het lijdend voorwerp van vele testen die hun sporen hebben achtergelaten op zijn lijf en brein.
Tenslotte herdenkt de film de onbekende Roger, een overleden maatje van Knuckles. Roger houdt ons in de epiloog een spiegel voor. Zijn we, in al die jaren waarin we de aap mensen-dingen probeerden bij te brengen, niet iets heel belangrijks vergeten?
Wie kijkt eigenlijk naar wie, en wie leert van wie?

De film ging in wereldpremière op het International Film Festival Rotterdam en was de openingsfilm van DOKFEST MÜNCHEN, waar het ook de Viktor voor Beste Film in ontvangst mocht nemen. Verder draaide de film in competitie op o.a. gerenommeerde festivals als Hot Docs & Visions du Réel.

Regie, scenario, research: Jos de Putter
Producent:
Dieptescherpte BV, Wink de Putter
Camera:
Stef Tijdink
Muziek: Vincent van Warmerdam

Op het DDG seminar, dat plaats zal vinden op dinsdag 30 september zullen Jos de Putter en Vincent van Warmerdam komen praten over de samenwerking regisseur – componist aan de hand van See No Evil. Daarom is het extra interessant om de film nu in z’n geheel te bekijken.

Interesse om te komen en je collega’s te ontmoeten, reserveer dan hier je kaartje. De avond vindt plaats in Het Ketelhuis, aanvang 20.00 uur. Vol is vol.

Kijk hier naar de trailer http://www.youtube.com/watch?v=AgTL-1EdytQ

DDG Ledenavond: maandag 22 september
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Amsterdam

In Het Ketelhuis kun je ook voorafgaand aan de filmvertoning een dagschotel eten voor 12,50 euro. Hiervoor kan niet gereserveerd worden. Wel kun je zien wat er die dag op het menu staat via: http://www.ketelhuis.nl/eten-drinken-bij-de-ketelkeuken.

 

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.