Op woensdag 19 april vieren wij het regievak tijdens de DDG Awards in Pakhuis de Zwijger! Tijdens deze avond worden in elf categorieën de DDG Awards 2022 uitgereikt voor de meest opmerkelijke regieprestaties van 2022. Aan wie? Dat bepalen jullie!

Hoe stemmen?
DDG-leden en VEVAM-aangeslotenen beslissen wie van hun vakgenoten met de prijzen naar huis gaan. Zij hebben nu een mail ontvangen met de link naar de stemmodule. Niet gekregen? Mail info@directorsguild.nl.

Deadline
De stemprocedure van deze eerste stemronde sluit op zondag 26 maart 2023 om 23.59.

Stemronde 1: speelfilm, documentaire en dramaserie
In deze eerste ronde kun je stemmen op producties die in 2022 hun première beleefden in de drie categorieën: speelfilm  (> 60 min.), documentaire (> 60 min.) en dramaserie. Jullie stemmen nu wie er op de shortlist moeten komen. Later volgt stemronde 2 waarin jullie aan de hand van de shortlist de winnaars aanwijzen.

Andere categorieën
Voor de andere categorieën (korte fictiefilm, korte documentaire, documentaireserie, commercial, digital storytelling, podcast-/radioregie, animatie, Non-scripted TV) maken expertcommissies eerst shortlists, waarna jullie vanaf dinsdag 28 maart 2023 kunnen stemmen om de winnaars te bepalen. Hiervoor ontvang je later een uitnodiging.

Productie ontbreekt
Mis je een productie? Stuur in dat geval de titel van de productie uit 2022 (met naam regisseur) naar info@directorsguild.nl. Vervolgens checken we of de titel voor de stemlijst in aanmerking komt. In dat geval wordt de productie toegevoegd aan de stemlijst.

Stemprocedure
Je bent niet verplicht om op elke categorie een stem uit te brengen, maar breng vooral wel in je eigen vakgebied een stem uit! Nadat je gestemd hebt, kun je je stem nog tot sluitingstijd wijzigen, mits je de stemmodule niet hebt afgesloten. Klik dus pas op de button [GEREED], als je zeker bent van je stem. Eenmaal gestemd is gestemd.

Als je het niet hebt afgesloten, kom je met dezelfde link weer op de stempagina terecht. Je kunt maar een keer aan de stemprocedure meedoen. Dus niet en als DDG-lid en ook nog eens als VEVAM-aangeslotene. Lukt het stemmen niet, neem dan contact op met de organisatie via info@directorsguild.nl.

Hoe gaat het verder?
Na maandag 27 maart 2023 worden de shortlists gemaakt. Voor het stemmen op de shortlists zal t.z.t. opnieuw een link gestuurd worden. Op de shortlists kan gestemd worden van dinsdag 28 maart tot en met dinsdag 4 april 2023.

Stem nu en bepaal mee wie er op de shortlists moeten komen voor de DDG Awards 2023!

Hier tref je de link naar de Reglementen van de DDG Awards 2023:
https://www.directorsguild.nl/wp-content/uploads/2023/02/Reglement-DDG-Awards-2023-versie-23-februari-2023.pdf

De DDG Awards worden gesteund door Stichting VEVAM en de Grand Prix wordt gefinancierd door Stichting VEVAM Fonds. De beeldjes van de DDG Awards zijn ontworpen door Jeroen Henneman.

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.