DDG Avond over KPN serie BRUSSEL met Arno Dierickx

Lineaire TV is ten dode opgeschreven. Het is een stelling die je steeds vaker hoort. Kijkers raken gewend, verwend en verknocht aan VOD. Bedrijven als Netflix, HBO en Amazon blijven groeien en zetten steeds meer stappen om zich ook met regionale content nog sterker te positioneren.

Het zal best, maar ondertussen is in Nederland op het niveau van originele VOD-productie nog maar erg weinig te merken. Op een enkele uitzondering na is TV-drama nog steeds het exclusieve terrein van de gevestigde Nederlandse omroepen.

De tiendelige serie Brussel, geregisseerd door Arno Dierickx en geschreven door Leon De Winter, is zo’n uitzondering. De serie werd gemaakt in opdracht van KPN en enigszins geproduceerd volgens het Netflix-model. Dat hield o.a. in dat de serie op de releasedatum integraal beschikbaar werd gesteld.

Wellicht heb je iets opgevangen over deze serie, maar er nog niets van kunnen zien, simpelweg omdat Brussel exclusief voorbehouden is aan KPN-abonnees. Dit is mede de aanleiding om eens een avond te wijden aan Brussel en het onderwerp VOD in het algemeen. Arno laat een aflevering en een paar fragmenten zien, en DDG voorzitter Martijn Winkler gaat met hem in gesprek over de specifieke ontstaansgeschiedenis van de serie. Ook zullen een aantal in het oog springende verschillen aan bod komen, die ook invloed hadden op het maakproces (wanneer je deze serie vergelijkt met een reguliere omroep-serie), de eisen, de mogelijkheden, de beperkingen…

Geïnteresseerd om er maandag 9 oktober bij te zijn? Meld je komst dan hier. Introducees zijn van harte welkom.

Na afloop bieden we jullie graag een drankje aan.

Waar: Bioscoop Het Ketelhuis, Amsterdam
Wanneer: maandag 9 oktober
Aanvang: 20.00 uur
Na afloop: borrel aan de bar
Toegang: gratis

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.