Coaching Traject voor jonge regisseurs

Blog

Donderdag 18 oktober, 2018

Ook dit jaar organiseert DDG het mentoraat voor jonge, beginnende regisseurs, omdat uit de pilot van vorig bleek dat de deelnemers dit coaching traject als zeer waardevol en leerzaam hebben ervaren. We hebben het Filmfonds weer bereid gevonden dit financieel te ondersteunen, waardoor er voor de deelnemers geen kosten aan verbonden zijn.

Wat hebben wij voor ogen?
Jonge makers, die een paar jaar geleden een audiovisuele opleiding hebben afgerond en lid zijn van DDG, te koppelen aan een ervaren regisseur die advies kan geven op allerlei terreinen. Denk aan feedback geven op je filmplan, maar ook hoe kun je het schrijven van een regievisie het beste aanpakken? Waar moet je aan denken als je gaat onderhandelen met je producent, of als er een contract voor je neus ligt? Hoe kun je je spelregie het beste aanpakken? Bij welke omroepen passen jouw documentaire projecten? Kortom je vragen aan de mentor/coach kunnen op allerlei terreinen liggen.

Hoe aan te melden?
Ben je geïnteresseerd om deel te nemen aan dit mentoraat? Laat het ons weten. Er is plek voor vijf beginnende regisseurs. Stuur ons je filmografie, laat ons weten aan welke projecten je werkt en heel belangrijk, deel ons vooral je wensen mee over de terreinen waarop je gecoacht zou willen worden door een ervaren maker. Wat zijn de vragen die je aan je coach/mentor zou willen stellen? Of misschien weet je al door wie je gecoacht zou willen worden en waarom. Stuur ons je wensen en motivatie om deel te nemen en DDG zoekt voor jou onder de leden een ervaren regisseur, die de tijd heeft om je te coachen gedurende de periode november 2018 tot oktober 2019.

Zoals al eerder vermeld zijn er, dankzij een financiële bijdrage van het Nederlands Filmfonds, geen kosten verbonden aan deelname aan dit mentoraat.  Graag reacties met filmografie en motivatie sturen naar info@directorsguild.nl voor uiterlijk 25 oktober 2018 o.v.v. mentoraat, zodat in november al de eerste gesprekken kunnen plaatsvinden.

 

Het mentoraat wordt mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Nederlands Filmfonds. 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30