UITNODIGING: Movies that Matter Festival – Industry program

Sectornieuws

Vrijdag 9 april, 2021

Het Movies that Matter Festival lanceert dit jaar een speciaal programma voor de filmindustrie, naast het reguliere programma. Het festival vindt online plaats van 16 – 25 april. Lees meer over dit programma en hoe je je hiervoor aanmeldt. Voor studenten en beginnende filmmakers is er op 16 april de interessant webinar ‘De missie van de nieuwe maker’. 

Movies that Matter Industry program

Bekijk hier het Movies that Matter Industry Program van het Movies that Matter Festival 2021. Wil je in aanmerking komen voor een zogenaamde Industry pass? Meld je dan aan via aanmeldingslink. Deze pas is gratis voor mensen die in de filmindustrie werken.

Webinar ‘De Missie van de nieuwe maker’

Voor studenten en beginnend filmmakers is er op vrijdag 16 april van 13.30 – 17.00 uur de inspirerend en informatieve webinar ‘De missie van de Nieuwe Maker’. Download hier de uitnodiging voor dit webinar.

Aanmelden

Met de code MISSIE#MtMF21 kun je een gratis kaartje voor de webinar ‘De missie van de Nieuwe Maker’ reserveren. Hiervoor is het wel nodig om een (kosteloos) account aan te maken. Ook met een industry pass kun je je aanmelden voor dit webinar.

Inhoud programma

Hoe vind je als maker de weg naar fondsen, omroepen en financiers? Welke mogelijkheden zijn er om je droomfilm het daglicht te laten zien? Hoe kies je je onderwerp en welke strategieën zijn er te bedenken om je film grote impact te laten hebben? Het eerste deel van de middag wordt besteed aan documentaire, het tweede deel aan fictie. Kortom, de springplank naar de professionele wereld.

Sessie 1: Documentaire

  • Jeanine Hage (CoBO) neemt je mee in de wondere wereld van financiering en de mogelijkheden binnen de Publieke Omroep omtrent Teledoc Campus.
  • Simone van den Broek informeert over de nieuwe regelingen bij het Filmfonds.
  • Regisseur Dikla Zeidler en producent Sasja Opdam vertonen de Teledoc Campus documentaire De Kinderen van Mokum, en ik gaan in gesprek over hun film. Sjoerd van den Broek (BNNVARA) licht de samenwerking vanuit de omroep toe.
  • Afsluitend gesprek met Willemijn Cerutti over hoe impact rondom films te orkestreren valt.

Sessie 2: Fictie

  • Na een pauze ontvouwt Robil Rahantoeknam de nieuwste plannen van het filmfonds voor jong fictie talent.
  • Vervolgens wordt de prachtige korte film Birdland van regisseur Ashgan El-Hamus vertoond en praten we verder over de mogelijk- en onmogelijkheden van het maken van een impactvolle fictie film als jonge maker.
  • De gelauwerde regisseur Mijke de Jong neemt je mee in haar wereld waar fictie en maatschappelijke onderwerpen samensmelten.
  • Mees Peijnenburg deelt zijn ervaringen over zijn speelfilms met impact.
  • De middag wordt afgesloten met een presentatie van 2Doc Talent over mogelijkheden voor nieuwe makers om hun films te vertonen.

Afsluitend

Vanaf 16:45 uur zijn er digitale statafels waar informeel kan worden nagepraat en informatie uitgewisseld kan worden.

 

 

 

 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30