Talentontwikkeling vanaf 2021

Het afgelopen jaar heeft het NPO-fonds gesprekken gevoerd over talentontwikkeling voor drama en documentaire met ruim tachtig vertegenwoordigers uit de sector. Deze gesprekspartners varieerden van jonge en mid career makers tot ervaren coaches, van producenten tot eindredacteuren en omroepdramaturgen, van vertegenwoordigers van de NPO tot opleiders en andere betrokkenen bij talentontwikkeling.

Toekomst
Naar aanleiding van de bevindingen worden trajecten en regelingen herzien en wordt nagedacht over nieuwe mogelijkheden van talentontwikkeling bij de publieke omroep. Op dit moment is duidelijk dat KORT! en De Straat met ingang van 2021 niet meer zullen plaatsvinden. Er kan dus ook niet meer worden ingediend voor deze trajecten. Voor De Oversteek geldt dit vanaf 2022. De budgetten voor talentontwikkeling bij het fonds zijn geoormerkt en blijven te allen tijde gehandhaafd.

Per 2021 zijn er nieuwe regelingen voor talentontwikkeling bij het NPO-fonds, naar verwachting zal daar in het vroege voorjaar voor het eerst voor kunnen worden aangevraagd. Op dit moment wordt door het NPO-fonds hard gewerkt – in samenspraak met NPO en publieke omroepen – aan de uitwerking van deze regelingen. Men streeft ernaar om eind november de nieuwe regelingen te communiceren, inclusief de eerste deadlines voor indiening.

Bij vragen is het NPO-fonds te bereiken op npofonds@npo.nl


Lees ook het artikel in de Filmkrant van de hand van Edo Dijksterhuis

NPO-fonds gooit talentontwikkeling over andere boeg

“Nee, het is geen bezuiniging”, benadrukt Hanneke Bouwsema, algemeen secretaris van het NPO-fonds. “De bijdrage aan talentontwikkeling van het NPO-fonds en de NPO, die ruim twee keer zo groot is als die van het Filmfonds, blijft hetzelfde. En misschien gaat hij in de toekomst zelfs nog omhoog. Want juist nu moeten we inzetten op talentontwikkeling.”

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.