Sta je ingeschreven bij een journalistieke- of kunstopleiding in Nederland of België? Is het maken van een podcast of radioprogramma onderdeel van je opleiding? Of ben jij een jonge maker die heel graag een podcast maakt? Dan is de NTR Podcastprijs voor jou het ideale podium om je talent te presenteren. Stuur je podcast naar de NTR Podcastprijs!

Genre
De vorm van je podcast is helemaal vrij. Het kan een verhalende serie zijn, een enkele documentaire, klankbeeld, hoorspel, reportage, nieuwsitem, dramaproductie of portret zijn. Ook wat betreft de inhoud zijn er geen beperkingen. Het onderwerp kan cultureel, journalistiek of politiek zijn, luchtig of serieus van toon. Zolang het maar jouw eigen stempel draagt. De maximale lengte is 50 minuten.

Een serie opsturen is ook mogelijk, maar kies daarbij één of twee afleveringen zodat je onder de 50 minuten blijft.

Nominaties
Uit alle inzendingen wordt een aantal programma’s genomineerd. Een onafhankelijke vakjury bepaalt welke van de nominaties in aanmerking komen voor de NTR Podcastprijs 2022.

Winnaars
De eerste en tweede prijswinnaar worden, evenals de winnaar van de publieksprijs, bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst op 26 juni 2022 tijdens het NPO Podcastevent in Tivoli Vredenburg.

Wat kun je winnen?
Er zijn verschillende prijzen te winnen: een montagecursus, professionele opname-apparatuur of een bezoek aan het internationale audiofestival Prix Europa in Berlijn.
Op het inschrijfformulier geef je aan voor welke prijs je kiest!

Meedoen? Lees meer

Wil je meer leren over hoe je een goede podcast maakt? Eindredacteur Jair Stein geeft je in deze video tips:

Bron: NTR Podcastprijs

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30