Steun voor zzp’ers

Dutch Directors Guild wil steun voor zzp’ers tijdens Coronamaatregelen – Meld jouw ervaringen!

De uitbraak van het Corona-virus heeft ingrijpende gevolgen voor de culturele en creatieve sector, ook voor zelfstandige audiovisuele regisseurs. DDG krijgt meldingen van zelfstandige regisseurs die geconfronteerd worden met het plotseling stilleggen of het niet kunnen doorgaan van hun producties. Met als gevolg een onverwachte inkomensval.

DDG vindt dat het kabinet passende steunmaatregelen moet nemen voor zelfstandigen in de creatieve en culturele sector die door de uitbraak worden getroffen. Het kabinet kondigde vorige week wel maatregelen aan om getroffen MKB-bedrijven te steunen. Ook de Raad van Cultuur vraagt aandacht voor de positie van zzp’ers in de culturele sector, evenals de minister van OCW, Ingrid van Engelshoven. Zij heeft op vrijdag 13 maart een brief aan de Tweede Kamer gestuurd over de te nemen maatregelen. In deze brief schrijft zij onder meer ‘dat de instellingen de ontwikkelingen en richtlijnen nauwgezet volgen. De belangen en zorgen van deze sector worden meegenomen in de rijksbrede maatregelen. Over de aangenomen motie, die oproept tot een steunpakket voor de culturele sector, ben ik in overleg met de minister van Financiën over hoe we deze motie het beste kunnen uitvoeren.’

Word jouw beroepspraktijk geraakt door de uitbraak van het Corona-virus?
De Kunstenbond heeft een meldpunt geopend voor zelfstandige kunstenaars en alle zzp’ers in de culturele en creatieve sector, waar je je problemen en gederfde inkomsten kunt melden via een speciaal hiervoor geopende website.
Klik hier voor het meldpunt en meld je aan als film-, televisie-, of radio-regisseur. Mail ajb je problemen en gederfde inkomsten ook naar de DDG op: info@directorsguild.nl, zodat wij ook op de hoogte zijn, en de gevolgen voor de leden goed in kaart kunnen brengen om de politiek zo volledig mogelijk te kunnen informeren. 
Lees hier het bericht van de Kunstenbond (waarin ook een leidraad is opgenomen voor zzp’ers).

Juridisch advies voor regisseurs, die lid zijn van DDG en/of aangesloten bij VEVAM:  
Worden jouw producties gestaakt of onmogelijk en wil je advies over je juridische positie? Doe een beroep op onze juridische dienst en stuur een email naar: juridischedienst@directors.nl.

Teken de petitie:
Ook is er een petitie gestart dat zzp’ers ook financiële steun van de overheid moeten krijgen om er bovenop te komen. Teken het!
Je vindt de petitie hier: https://zzpernacoronacrisis.petities.nl/?t=ZZP%27ers

Author: DDG

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Steun voor zzp’ers tijdens Coronamaatregelen | Vevam - […] ook voor zelfstandige audiovisuele regisseurs. De Dutch Directors Guild geeft hierover op de website meer […]

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.