Nieuwe NFF Extended bijeenkomst over diversiteit en inclusiviteit in de Nederlandse AV-sector

Op maandag 8 maart 2021 organiseert het Nederlands Film Festival in samenwerking met de vertegenwoordigers van KLEUR, DAFF en EYE een online bijeenkomst over diversiteit en inclusiviteit in de Nederlandse AV-sector. Samen met AV-professionals wordt de huidige stand van zaken onder loep genomen. Want wat kunnen we individueel én samen doen om de praktijk in de Nederlandse audiovisuele industrie te veranderen? 

Te gast zijn Afke van Rijn (OCW), Suzanne Kunzeler (Netmanager NPO 3 en genrecoördinator Drama), Absaline Hehakaya (projectmanager Selective Funding Filmfonds), Chafina Bendahman (Generation Inclusion), Jasmijn Touw (Head of Public Policy Benelux & Nordics Netflix) en Sabrina Sugiarto (FilmForward). De bijeenkomst wordt gemodereerd door Nicole Terborg.

NFF Extended: KLEUR, de stand van zaken
Datum: 8 maart 2021
Tijd: 13:00 – 14:30
Locatie: online
Toegang: gratis
Aanmelden: filmfestival.nl/extended

Over NFF Extended
NFF Extended is het verbindende platform van het Nederlands Film Festival, bedoeld om iedereen in de AV-sector jaarrond te informeren én te inspireren door bijeenkomsten over relevante, actuele en urgente onderwerpen. NFF Extended wordt ondersteund door het Nederlands Filmfonds, Eye Filmmuseum en brancheorganisaties.

Het Ongemakkelijke Gesprek 
In september vorig jaar presenteerde het NFF i.s.m. KLEUR een serie van vijf korte filmpjes: Het Ongemakkelijke Gesprek. Het zijn respectvolle uitwisselingen tussen witte makers en makers van kleur over wat ze zien en meemaken aan de hand van concrete voorbeelden uit hun eigen werk. Met dit initiatief willen KLEUR en NFF de inclusiviteit van makers van kleur in de Nederlandse audiovisuele sector versnellen. De filmpjes tonen gesprekken tussen Werner Kolf en Robert van der Hoop, Dunya Khayame Wander Theunis, Jurgen Lisse en Myrthe Mosterman, Yootha Wong-Loi-Sing en Malou Gorter, Romana Vrede en Halina Reijn. Met de NFF Extended bijeenkomst zetten de partners KLEUR weer op de agenda.

Bron: NFF

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.