Nieuw bij de Filmacademie: Expert meetings

Sectornieuws

Vrijdag 31 januari, 2014

eXpertmeeting NFTAExpert meetings zijn bijeenkomsten bedoeld voor (semi-)professionals uit de film- en televisiewereld die zich verder willen ontwikkelen en verdiepen in hun vakgebied. Schrijf je in voor de Expert meetings Montage of Scenario in maart.
http://www.ahk.nl/filmacademie/actueel/expert-meetings/
Expert meetings: Montage is storytelling
Vier gerenommeerde editors laten aan de hand van eigen werk zien en horen hoe een verhaal verteld wordt in de montage. Zij geven inzicht in hun werkwijze en visie op het montageproces en laten zo zien wat de geheimen zijn van een goede montage. Aan bod komen vier genres: publieksfilm, art house film, televisiedrama en documentaire. Deze worden belicht door editors die stuk voor stuk hun sporen hebben verdiend in de Nederlandse filmwereld.
Op zaterdag 1, 8, 22 en 29 maart 2014 (10.00 – 16.30 uur) zijn Marc Bechtold, Job ter Burg, Wouter Jansen en Gys Zevenbergen te gast bij de Filmacademie. Moderator: Marijn Frank. Kijk voor meer informatie, de kosten en hoe aan te melden op:
http://www.ahk.nl/filmacademie/actueel/expert-meetings/montage/
Expert meeting Scenario: Televisiedrama – het verhaal van onze tijd
Zoals de grote romans uit de 19e eeuw tot stand kwamen in krantenfeuilletons, zo zijn het nu dramaseries die het verhaal van onze tijd vertellen. Kabel, streaming internet en mobiele telecommunicatie hebben het televisiedrama een enorme boost gegeven. Nederlandse series waren nog nooit zo succesvol. De stem van de schrijver blijkt daarbij een cruciale rol te spelen.
Op zaterdag 15 maart 2014, 10.00 – 16.30 uur is Robert Alberdingk Thijm te gast bij de Filmacademie Expert meeting. Alberdingk Thijm stond aan de wieg van niet meer weg te denken televisieseries (A’dam – E.V.A., De Daltons, Waltz). Kijk voor meer informatie, de kosten en hoe aan te melden op:
http://www.ahk.nl/filmacademie/actueel/expert-meetings/scenario/

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30