Netherlands Film Commission & Netherlands Film Production Incentive

Het Filmfonds presenteerde vrijdag 16 mei in Cannes onder grote belangstelling van de internationale pers de Netherlands Film Commission en de Netherlands Film Production Incentive

De Netherlands Film Production Incentive is gebaseerd op een cash rebate systeem en is gericht op het bevorderen van een gezond filmproductieklimaat in Nederland en het versterken van de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse filmindustrie.

Met de financiële bijdragen die op grond van deze regeling worden verleend, wordt beoogd de aantrekkingskracht van Nederland voor zowel binnenlandse als buitenlandse filmproducties te vergroten en daarmee de productieactiviteit in Nederland van creatieve en technische filmprofessionals en filmbedrijven te verhogen. Daarnaast wordt beoogd de ontplooiing van filmtalent in Nederland en de diversiteit, kwaliteit en verspreiding van filmproducties te stimuleren.

Kijk voor de regeling op www.filmfonds.nl. In 2014 staan in principe drie indiendata voor de regeling gepland waarvan de eerste op donderdag 5 juni.
Kijk hier voor alle aandacht voor Nederland die de presentatie genereerde bij de internationale filmindustrie.

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.