Nederland beleeft Europese primeur met Mobile Movie Days

Sectornieuws

Maandag 14 augustus, 2017

Festival met films uit de hele wereld gemaakt met de mobiele telefoon.
Liefhebbers van Mobile Movies opgelet! In september gaan de eerste Nederlandse Mobile Movie Days van start. Op 6 september wordt een expositie over dit fenomeen geopend in Museum Hilversum; de films die te zien zijn, variëren van speelfilms tot documentaires en animaties. Voor het grote publiek zijn de mobile movies een eyeopener, voor de professionals een gamechanger.
Op donderdag 7 september is de Amerikaan Ruben Kazantsev te gast bij de Mobile Movie Days in Hilversum. Hij is initiatiefnemer van het iPhone Film Festival en producent van de Mobile Movie ‘Departure’,die het Filmfestival van Cannes haalde.
Tijdens de Mobile Movie Days laat Kazantsev samen met de Nederlandse filmmaker Cesar Majorana de ontwikkeling van de mobile movies zien en films die zijn geproduceerd zonder dat de makers elkaar ooit hebben gezien, zoals Departure. Na elke film zijn er Q and A’s.
Tijdens het festival zijn er verder masterclasses rond mobile movies, worden de kansen van deze films belicht en wordt de invloed ervan op de media-business bekeken.
De Mobile Movie Days duren tot en met 4 oktober. Het complete programma is te vinden op www.dutchmediaweek.nl/mobile-movie-days. De toegang tot de diverse onderdelen is gratis – op de expositie na – maar wel op basis van inschrijving. Het formulier hiervoor staat op de website. Let op: vol=vol!
Het festival is een initiatief van regisseur en producer Ruud van Gessel en Museum Hilversum en wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hilversum. Het event maakt van 6-13 september onderdeel uit van Dutch Media Week, waarin media in al hun facetten worden belicht.
Link naar teaser van mobile movie ‘Departure’: https://www.youtube.com/watch?v=CR8yS6dYdS8
 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30