Volg Jaap Ruurd

About

Jaap Ruurd Feitsma (1984) werkt internationaal als regisseur, camera operator, cinematograaf en VR creative voor o.a. de BBC, BMW en Nike. Als (documentaire) fotograaf werkt hij voor diverse (internationale) stichtingen.

Zijn regiewerk richt zich op interactieve Transmedia gerelateerde projecten en op traditionele beeldverhalen. Techniek, creativiteit en hyperdiëgetische manieren van beeldverhalen vertellen staan in beide vormen centraal. Daarbij speelt 'environmental storytelling' vaak een belangrijke rol.

Jaap is constant op zoek naar projecten die hem raken. Verhalen met een sterke visuele identiteit in combinatie met universele, menselijke elementen.

Momenteel staan er, naast opdrachtwerk en parttime docentschap op de Bachelor opleiding Creative Business van NHL Stenden, een aantal eigen films op het programma. De eerste van de drie —een Engelstalige korte film met de titel ‘Get in’— is op dit moment in ontwikkeling. Voor deze film heeft Mark Ryan (bekend van o.a. Transformers, The Prestige, Black Sails) de hoofdrol.

Project