Legaal content gebruiken met thecontentmap.nl

The_Content_Map_»_Home_»_Your_guide_to_safe_and_legal_digital_services

Op het festival Noorderslag heeft minister Bussemaker van OC&W thecontentmap.nl gelanceerd, die helpt bij het vinden van legale content op het internet, zoals muziek, films, e-boeken, games, illustraties en foto’s.

De minister: “Die content is niet zomaar vanuit het niets op het net verschenen. Daar hebben makers en producenten veel tijd, energie en geld ingestoken. Als we willen dat ze dat blijven doen, moeten we ervoor betalen, eerlijk is eerlijk.
De creatieve sector zelf, verenigd in de Federatie Auteursrechtbelangen, heeft thecontentmap.nl mogelijk gemaakt. De voorzitter van de Federatie, Pim van Klink: “Het kan soms moeilijk zijn om legale en illegale sites van elkaar te onderscheiden. Daarom hebben we op een centraal punt een groot en veelzijdig op Nederlandse consumenten gericht aanbod van diensten bijeengebracht waarvan je zeker kunt zijn dat je er een eerlijk, veilig en betrouwbaar product aantreft. We hebben daarbij samengewerkt met onze Engelse collega’s die vorig jaar met de thecontentmap.com zijn begonnen.

Tegelijkertijd is thecontentmap.nl een podium voor cultuurproducten van kleine aanbieders die met toestemming van de makers en producenten on line beschikbaar zijn voor het publiek. Minister Bussemaker heeft  aangekondigd dat zij middelen beschikbaar stelt om thecontentmap.nl onder de aandacht te brengen van jongeren, het onderwijs en opvoeders. Om die campagne te ondersteunen, is er ook een trailer gemaakt.

Author: Casper Verbrugge

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.