Legaal content gebruiken met thecontentmap.nl

Blog

Donderdag 13 februari, 2014

The_Content_Map_»_Home_»_Your_guide_to_safe_and_legal_digital_services
Op het festival Noorderslag heeft minister Bussemaker van OC&W thecontentmap.nl gelanceerd, die helpt bij het vinden van legale content op het internet, zoals muziek, films, e-boeken, games, illustraties en foto’s.
De minister: “Die content is niet zomaar vanuit het niets op het net verschenen. Daar hebben makers en producenten veel tijd, energie en geld ingestoken. Als we willen dat ze dat blijven doen, moeten we ervoor betalen, eerlijk is eerlijk.
De creatieve sector zelf, verenigd in de Federatie Auteursrechtbelangen, heeft thecontentmap.nl mogelijk gemaakt. De voorzitter van de Federatie, Pim van Klink: “Het kan soms moeilijk zijn om legale en illegale sites van elkaar te onderscheiden. Daarom hebben we op een centraal punt een groot en veelzijdig op Nederlandse consumenten gericht aanbod van diensten bijeengebracht waarvan je zeker kunt zijn dat je er een eerlijk, veilig en betrouwbaar product aantreft. We hebben daarbij samengewerkt met onze Engelse collega’s die vorig jaar met de thecontentmap.com zijn begonnen.
Tegelijkertijd is thecontentmap.nl een podium voor cultuurproducten van kleine aanbieders die met toestemming van de makers en producenten on line beschikbaar zijn voor het publiek. Minister Bussemaker heeft  aangekondigd dat zij middelen beschikbaar stelt om thecontentmap.nl onder de aandacht te brengen van jongeren, het onderwijs en opvoeders. Om die campagne te ondersteunen, is er ook een trailer gemaakt.
https://www.youtube.com/watch?v=ycX1iGh_xHM

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30