Per 1 januari 2023 kunnen productiemaatschappijen en mediadiensten zich bij Cultuur+Ondernemen aanmelden voor een van de twee Garantieregelingen die beschermen tegen onvoorziene pandemieschade.

Het Filmfonds biedt al 2,5 jaar de ‘Garantieregeling Pandemie Filmfonds’ aan voor gedeeltelijk met het Filmfonds, CoBO of NPO/NPO-fonds gefinancierde producties. Er is nu een nieuwe regeling bijgekomen vanuit Cultuur+Ondernemen: de ‘Uitvoeringsregeling Garantiefonds Pandemie Audiovisuele Producties Cultuur+Ondernemen’. Met de komst van deze nieuwe regeling kunnen nu ook overige producties een garantieregeling aanvragen.

Wanneer komt jouw productie in aanmerking?
Je krijgt een financiële tegemoetkoming als er voor jouw audiovisuele productie onvoorziene extra kosten zijn door een pandemie. Of door overheidsmaatregelen die daarmee samenhangen.

Het gaat dan om onvoorziene en onverzekerbare kosten rondom de productie: bij de voorbereiding van de opnamen, tijdens de opnamen zelf en/of bij de (post)productie. Bijvoorbeeld als draaidagen niet kunnen doorgaan omdat de regisseur of hoofdrolspeler tijdens de opnamen in isolatie moet vanwege een besmetting.

Wie kan er aanvragen?
Een productiemaatschappij of mediadienst kan de garantieregeling aanvragen. Dit loopt dus via je producent. Uiterlijk 10 dagen voor de eerste draaidag moet een aanvraag voor deelname voldaan zijn om in aanmerking te komen.

Hoe werkt het?
Als jouw productie voldoet aan de voorwaarden voor de garantieregeling en deze is succesvol aangemeld, kan je producent pandemieschade melden bij Cultuur+Ondernemen. Zij nemen dan verder contact op met je producent over de verdere afhandeling.

Bekijk ook dit bericht over de Garantieregeling Pandemie van het Filmfonds.

 

Bron: Cultuur+Ondernemen.

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Het DDG-bureau is telefonisch bereikbaar op:
maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13.00 – 17.00 uur.