Filmfonds zoekt beleidsadviseur

Heb je beleidsmatige ervaring en kom je uit de Nederlandse filmsector? En wil je op een centrale plek binnen die sector aan de slag? Per 1 januari 2021 zijn we bij het Filmfonds op zoek naar een beleidsadviseur (0,8 – 1,0 fte).

Om een divers filmaanbod te stimuleren, hechten we daarnaast veel belang aan meerstemmigheid binnen onze organisatie. Daarom zijn we nadrukkelijk op zoek naar kandidaten die verschillende perspectieven aan tafel brengen.

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor de beleidsontwikkeling. Je doet hier voor research en voorbereidende werkzaamheden en zorgt er altijd voor dat de beleidsonderwerpen vertaald worden naar adviezen en plannen die passen bij de visie van het Fonds.

Je organiseert beleidsbijeenkomsten, sectorpresentaties en externe activiteiten van het Fonds, die je inhoudelijk voorbereidt in samenwerking met medewerkers en/of externe instanties. Denk hierbij aan themabijeenkomsten bijvoorbeeld op het gebied van talentontwikkeling of ronde tafel sessies met vertegenwoordigingen vanuit de gehele sector.

Ook draag je zorg voor de voorbereiding en redactie van de beleidsmatige uitgaven en voor de tekstredactie van relevante Fondspublicaties, zoals het jaarplan, het beleidsplan, beleidsnota’s en -brieven en de zelfevaluatie.

Daarnaast ben je projectleider van de dossiers Diversiteit, Duurzaamheid en Codes, die van toepassing zijn op de cultuursector. Je doet hiervoor research op de verschillende onderwerpen en zult zowel intern als extern activiteiten programmeren en het Filmfonds vertegenwoordigen.

Intern werk je veel samen met de directeur/bestuurder, de adjunct-directeur en de communicatiemedewerkers. Extern heb je veel contact met verschillende stakeholders binnen de filmsector, de vijf cultuurfondsen, het Ministerie van OCW en de organisaties en personen die zich bezighouden met diversiteit en duurzaamheid binnen en buiten de sector.

Dit neem je mee:

  • Je hebt een relevante WO-opleiding;
  • je hebt aantoonbare beleidsmatige en bestuurlijke ervaring en een scherpe, politieke antenne;
  • je hebt kennis van en werkervaring in de Nederlandse film en filmbranche;
  • je volgt de ontwikkelingen binnen het vakgebied en in de (inter)nationale filmsector op de voet;
  • je beschikt over analytische kwaliteiten en een uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse en Engelse taal;
  • je bent integer, efficiënt, punctueel, betrouwbaar en accuraat en beschikt over een coöperatieve, proactieve en flexibele houding
  • en je beschikt over uitstekende sociale eigenschappen en bent collegiaal.

Wat bieden wij?

Een uitdagende, afwisselende baan in een prettige en collegiale werkomgeving op een centrale plek binnen de Nederlandse filmsector, waarin je samen met je collega’s elke dag werkt aan het verhogen van de kwaliteit en het vergroten van de zichtbaarheid van de Nederlandse film.

Arbeidsvoorwaarden

Een passend salaris, afhankelijk van ervaring en geschiktheid met een minimum van € 3.437 en max van € 5.281, 8% vakantiegeld, een eindejaarsuitkering en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, aansluiting bij een pensioenverzekering. Wij bieden in eerste instantie een jaarcontract, met uiteraard oog op verlenging.

Solliciteren?

Je motivatiebrief en cv kun je uiterlijk 17 november sturen naar vacature@filmfonds.nl. Je sollicitatie wordt vertrouwelijk behandeld. 

Procedure

De eerste gesprekken vinden plaats in week 48/2020. Het proces zal uit minimaal twee rondes bestaan waarbij we in de tweede ronde middels een opdracht ook dieper kunnen ingaan op de specifieke werkzaamheden. 

Meer informatie?

Nadere informatie over de vacature is te verkrijgen Gill Wijnhoven, HR manager (g.wijnhoven@filmfonds.nl of tel 020 570 7676) of George van Breemen, adjunct directeur (g.van.breemen@filmfonds.nl). 

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.