Eerste ronde hernieuwd Limburg Film Fonds verwelkomt 30 aanvragen

Sectornieuws

Maandag 31 augustus, 2020

De lancering van het hernieuwde Limburg Film Fonds heeft in de eerste aanvraagronde maar liefst 30 aanvragen opgeleverd. Hiermee wordt het beschikbare budget van het fonds ruim twee keer overvraagd. Door de korte aanloopperiode dit jaar hopen veel filmmakers waarvoor de deadline te vroeg kwam tevens op een extra ronde, waarin eventueel rest- of extra budget kan worden ingezet. Wie er geld krijgt van het Limburg Film Fonds wordt in de laatste week van september – eerste week oktober bekend gemaakt.

Oscarwinnaars
Met de lancering van het hernieuwde Limburg Film Fonds werd ook de Adviescommissie Film die zich over de aanvragen buigt nieuw leven ingeblazen. Niet minder dan 35 geïnteresseerden meldden zich om deel uit te maken van de Adviescommissie. Voor deze eerste aanvraagronde nemen twee voormalige Nederlandse Oscarwinnaars plaats in de Adviescommissie: producenten Hans de Wolf (Oscar voor Beste niet-Engelstalige film met Antonia) en Willem Thijssen (Oscar voor Beste korte animatiefilm met Father & Daughter).

De commissie wordt gecomplementeerd met Dany Delvoie (coördinator international department Nederlands Filmfonds) en Meike van Zandvoort (creatief en cultureel onderneemster). De Adviescommissie Film is een onafhankelijk adviesorgaan van het Limburg Film Office welke de binnengekomen aanvragen bij het fonds beoordeelt en in gesprek gaat met makers. Er zijn sinds de lancering 23 juli jongstleden en de eerste deadline van het fonds 24 augustus maar liefst 30 aanvragen binnengekomen bij het fonds.

“Ontwikkeling van talent en vergroten van mogelijkheden”
Het Limburg Film Fonds wil nadrukkelijk een fonds zijn dat makers stimuleert en mogelijkheden vergroot. In een voortdurende dialoog met de filmsector wordt gekeken naar de wensen en behoeften van het veld en hoe deze zo optimaal mogelijk mogelijk kunnen worden gemaakt. Hierbij ligt, naast het stimuleren en bevorderen van de totale Limburgse filmcultuur en -klimaat, een nadruk op de persoonlijke ontwikkeling van makers en hun carrière, het bevorderen van en mogelijkheden bieden tot experiment en het bieden van zowel mentale, fysieke als financiële ruimte aan makers om te experimenteren, ontwikkelen en maken. Nieuw dit jaar waren hiervoor onder meer de mogelijkheden tot bijdragen in de ontwikkeling van lange producties en onderzoeks- en innovatieprojecten. Binnen deze regelingen werd 10 keer aangevraagd. De overige 20 aanvragen betroffen realisatie-aanvragen voor steun voor concrete draaiperiodes van producties.

Wie er geld krijgt van het Limburg Film Fonds wordt in de laatste week van september – eerste week oktober bekend gemaakt.

6 november: Meet-Up toekomst Film in Limburg
In aanloop naar de komende jaren toe, organiseert Limburg Film Office 6 november aanstaande tijdens het Dutch Mountain Film Festival voor de tweede keer de Meet-Up Film in Limburg. Deze Meet-Up staat in het teken van de toekomst van het Limburg Film Fonds en de film-infrastructuur in de provincie Limburg. Aan de hand van deze twee thema’s gaat het veld in twee ronden met elkaar in gesprek. Dit biedt infrastructurele organisaties jaarlijks de kans om de behoeften en noden van het veld in hun beleidsplannen en activiteiten te verwerken. Tevens zorgt het voor een gezamenlijke lobby-kracht voor en
door het veld. Door deze goede dialoog vindt er al jaren een positieve doorontwikkeling van Film in Limburg plaats.

Meer informatie over de Meet-Up en aanmelden kan via:https://limburgfilmoffice.nl/volgende-meet-up-film-in-limburg-6-november/

Voor meer informatie over het Limburg Film Fonds en de regelingen:
www.limburgfilmoffice.nl.

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30