Director’s Toolkit

De rubriek Directors Toolkit is een idee van DDG-bestuurslid Esmé Lammers en wordt samengesteld door Jan van Sandwijk. Handige en nuttige zaken passeren de revue, waarbij wordt gewaakt niet af te glijden – hoewel soms bijna onvermijdelijk – naar de gadgets. Suggesties en reacties van locale vertegenwoordigers zijn welkom, daar veel informatie via het internet wordt vergaard. Helaas valt de deadline van dit nummer vrijwel gelijk met de start van de NAB, zodat mogelijk een aantal daar verschijnende topics onbesproken moeten blijven.

Deze keer:

– nieuwe Canon DSLR’s
– TASCAM audio-recorder
– Pro Audio To Go
– Movie Draft SE
– Avid Studio
– DaisyDisk
– PressPausePlay
– Filmtools

—————————————————- Nieuwe Canon DSLR’s —————————————————-

Nieuw in de toch al befaamde reeks DSLR’s van Canon, zijn de EOS 1DC en de EOS C-500. Beide camera’s hebben een 4K output, prijsstelling (voorlopig) resp. $15.000 en $30.000 en pas (met name de 500) later dit jaar leverbaar. Met de C-500  wordt primair gemikt op de filmische markt met een RAW 4K signaal, de nieuwe ‘super 35′ CMOS levert 8,85 megapixels. De EOS 1DC legt de 4K video vast met 8-bits Motion JPEG compressie op CF kaarten. Via een HDMI-aansluiting kan ook een niet-gecomprimeerd YCbCr 4:2:2 signaal worden geleverd aan een externe recorder.

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————— TASCAM DR-40 audio-recorder ——————————————————

TASCAM, al enige tijd op de markt met de pocketrecorder DR-40, heeft recent hiervoor  een firmware update (1.10) uitgebracht waardoor de opnamekanalen nu afzonderlijk instelbaar zijn, een voordeel. Voor een $130 een hoogwaardige 4-track recorder, met 96kHz/24-bit resolutie, XLR’s, fantoomvoeding en vele onboard gadgets. Overzetten van de opname’s kan via USB.

www.tascam.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————– Pro Audio To Go —————————————————-

Pro Audio To Go tovert voor $29,99 uw iPhone om tot een alleszins redelijke 48 kHz audiorecorder voor wat we maar, met alle respect, ‘het kleinere werk’ zullen noemen. Opnames in AIFF 48 kHz bestanden, direct te uploaden of te mailen naar externe locaties. Een apart verkrijgbare kabel realiseert een aansluiting met XLR-microfoons. In de iTunes store.

 

 

 

 

 

 

 

 

—————————————————– Movie Draft SE / script writing —————————————————–

Movie Draft SE is een recente aanwinst in de Mac App Store. Met enthousiasme ontvangen en waarschijnlijk het enige script writing programma waarin non-lineair kan worden geschreven. Dankzij een scenelijst en indexkaarten kan eenvoudig binnen het script van volgorde worden gewisseld. Bovendien kunnen vrijwel alle bestaande programma’s worden geimporteerd. Dit alles voor de prijs van $29,99.

 

 

—————————————————– Avid Studio: editing op de iPad —————————————————–

Avid Studio is een applicatie voor de iPad. De montage van video, audio en foto’s met de streek van een vinger. Het programma, volgens sommigen beter dan iMovie, is ook geschikt voor HD. En de snelle montages kunnen direct naar Facebook en YouTube. Prijs? $4,99 en ook in het Nederlands verkrijgbaar in de iTunes store.

 

 

—————————————————– DiasyDIsk – zicht op de harde schijf —————————————————–

DaisyDisk leest uw harddisk en toont deze als een interactieve kaart. Nooit meer zoeken naar bestanden of beschikbare ruimte en meteen de kans eens grondig op te ruimen. In de Mac App store voor de (tijdelijke) prijs van $9,99 met veel positieve recensies.

 

 

—————————————————- PressPausePlay —————————————————-

PressPausePlay is een beeldverslag over nieuwe digitale distributiemethoden waarmee creatieven experimenteren, geproduceerd door House of Radon uit Stockholm. ‘The digital revolution of the last decade has unleashed creativity and talent in an unprecedented way, with unlimited opportunities.
But does democratized culture mean better art or is true talent instead drowned out? This is the question addressed by PressPausePlay, a documentary film containing interviews with some of the world’s most influential creators of the digital era’‘.
De moeite waard op een rustig ogenblik. Geruime tijd te koop via iTunes of te huur via Amazon, nu gratis te zien op Vimeo:

http://vimeo.com/34608191

 

 

—————————————————- FILMTOOLS – kwaliteits hebbedingen —————————————————–

FILMTOOLS heeft dat wat u altijd al graag wilde hebben, geef het maar toe. Bovendien nu met een aantrekkelijke prijsverlaging. Mooie tassen van het juiste leer van PortaBrace, in vele vormen en prijzen. Fraaie leren mappen, GoldFolds, handwerk, voor de call sheets en draaischema. Te vinden opwww.filmtools.com/directors

 

 

 

 

 

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.