DDG Avond: gebruik creatieve voice-over bij documentaires – 14 oktober

De DDG Avond van maandag 14 oktober gaat over het gebruik van de creatieve en persoonlijke voice-over bij documentaire. Deze avond vindt plaats in Het Ketelhuis met medewerking van diverse regisseurs.

Onder meer Suzanne Raes en Peter Delpeut zullen aan de hand van fragmenten uit hun films laten weten wat de overwegingen zijn geweest bij het gebruik van hun voice-over en welke keuzes ze hebben gemaakt bij hun films resp. Ganz: How I Lost My Beetle en In Loving Memory. Maar ook andere makers zullen vanuit de zaal een bijdrage leveren aan het gesprek over het gebruik van de persoonlijke voice-over.  

De tweede helft van de avond zal in het teken staan van live coaching van en feedback op een creatieve voice-over. We hebben Allard Detiger, die bezig is met een zeer persoonlijke documentaire, bereid gevonden om live gecoacht te worden door actrice en dialoogcoach Bonnie Williams, terwijl dit technisch wordt begeleid door sound designer Jaim Sahuleka.  
En Willemiek Kluijfhout, die in de montage zit van haar essayistische documentaire The Naked Oyster, zal ter plekke van Bonnie feedback krijgen op de voice-over die nu ingesproken is door een actrice.  

Het zal een leerzame en leuke avond worden; een avond waar je bij toekomstige producties zeker wat aan kunt hebben. Dus komt allen!

Interesse om er bij te zijn? Laat het weten via eventbrite

Waar: Het Ketelhuis
Wanneer: Maandag 14 oktober
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: Gratis

Still uit: Ganz: How I Lost My Beetle, regie Suzanne Raes

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.