Crowdfundingcampagne voor docu ‘Voelbaar Licht’ over fijnschilder Jan Mankes

Sectornieuws

Donderdag 7 oktober, 2021

Momenteel loopt bij Voordekunst.nl een crowdfundingcampagne voor de documentaire ‘Voelbaar Licht’ van DDG-lid Jaap Mees.

‘Voelbaar Licht’ gaat over fijnschilder Jan Mankes. Deze beeldend kunstenaar valt op door een uiterst tedere, verstilde en bezielde manier van werken. De documentaire is thematisch van opbouw. Hoofdthema’s zijn leven en werk van Mankes, zijn specifieke werkwijze en het spirituele karakter van zijn beeldende kunst.

Het verhaal wordt verteld door zeven zorgvuldig uitgekozen Mankes kenners. Diverse kunstschilders, een dichter/schrijver, een theologe/schrijver en hoofdconservatoren in musea. Om de documentaire filmischer te maken wordt er gezocht naar bezielde landschappen in de geest van Jan Mankes. 

Wil je het project steunen? Ga dan naar Voordekunst.nl om een financiële bijdrage te leveren, of deel het project op social media met familie, vrienden, bekenden en kunstliefhebbers.

Meer info over Jan Mankes, zoals een diepte-interview met schrijver/ biograaf Jan de Lange, vind je op www.free-spirits-film.eu.

Beeld: Zelfportret Jan Mankes

Bron: Jaap Mees / Voordekunst.nl

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30