Vraaggesprek met Minister van Engelshoven is terug te kijken

Woensdagmiddag 15 april vond als alternatief voor de Werkconferentie Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Sector een live vraaggesprek plaats met Minister van Engelshoven en Erik Akkermans, de interim voorzitter van Platform ACCT (Platform Arbeidsmarkt Culturele en Creatieve Toekomst) waar ook DDG deel van uitmaakt. Zij bespraken hierin de arbeidsmarkt in de culturele en creatieve sector en uiteraard de enorme gevolgen op de sector na de wereldwijde uitbraak van het coronavirus.  

De minister gaf in het gesprek aan dat er continu gewerkt wordt om de crisis te lijf te gaan, met als doel de vraag naar cultuur zo snel mogelijk op het oude niveau te krijgen. Aan bod kwamen verder onder meer een mogelijk noodpakket ter demping van de schade, onderzoek naar maatwerk van de generieke steunmaatregelen, en voortzetting van de reeds ingeplande voorzieningen voor de arbeidsmarkt, zoals permanente professionele ontwikkeling.

Na het gesprek met minister van Engelshoven vond een kort nagesprek plaats met moderator Kim Coppes, Erik Akkermans en Jan Brands (bestuurslid Platform ACCT).

Terugkijken
Door grote belangstelling heeft niet iedereen de livestream kunnen volgen.
Het gehele interview is hier terug te kijken via  http://www.platformacct.nl/#interviews

Bijgevoegd de brief die Minister van Engelshoven woensdag 15 april naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Meer informatie?
Voor meer informatie over het vraaggesprek met Minister van Engelshoven of het werk van Platform ACCT kun je contact opnemen via  info@platformacct.nl.

www.platformacct.nl

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.