Oproep Filmfonds aanvragen talentontwikkeling in internationale context

Nieuws

Vrijdag 9 mei, 2014

In aansluiting op de beleidsprioriteiten van minister Bussemaker zal het Filmfonds, aanvullend op de bestaande mogelijkheden, vanaf 2014 een extra programma aanbieden voor de ontwikkeling van filmplannen van getalenteerde Nederlandse makers in internationale context. Drie teams per jaar, bestaande uit een scenarist, regisseur en producent, kunnen met een bijdrage van het Fonds en in nauwe samenwerking met internationaal vooraanstaande professionals een filmplan ontwikkelen. Het Filmfonds richt zich met dit programma op teams, met een heldere visie en de ambitie om urgente, eigenzinnige en cinematografisch onderscheidende filmprojecten in en voor de internationale markt te ontwikkelen.

VOOR WIE
Het programma is bedoeld voor teams bestaande uit een scenarist, regisseur (of scenarist/regisseur) en producent, waarvan in ieder geval de regisseur de afgelopen 5 jaar met tenminste één film geselecteerd is voor één van de toonaangevende filmfestivals en/of onderscheiden is met een nominatie of prijs zoals genoemd in het Financieel & Productioneel Protocol van het Nederlands Filmfonds. Het eerdere werk van de regisseur moet getuigen van een oorspronkelijke en herkenbare signatuur en cinematografie. De producent heeft in ieder geval een aantoonbaar trackrecord op het gebied van internationale coproductie en dient tenminste één speelfilm op zijn/haar naam te hebben staan die in de Nederlandse bioscopen is uitgebracht. Indien de betrokken producent of scenarist eveneens met eerder werk is geselecteerd en/of onderscheiden is voor één van de genoemde festivals, nominaties of prijzen, verhoogt dit de kans op selectie.
BIJDRAGE
De maximale bijdrage is € 70.000. Deze omvat het schrijfgeld voor de scenarist en de financiering van het internationale traject dat het team voor ogen heeft. Hierbij kan worden gedacht aan kosten voor deelname aan trainingsprogramma’s of lab’s, een stage bij buitenlandse productiehuizen, residenties voor de scenarist/regisseur en het betrekken van internationale (script) coaches en/of consultants, researchkosten en de reis- en verblijf kosten die met het internationale traject samenhangen.
Kijk voor meer details en informatie hoe in te dienen op de website van het Filmfonds.
Aanvragen kunnen tot 15 augustus 2014, uiterlijk 17.00 uur, volledig in het Engels, digitaal worden ingediend bij het Nederlands Filmfonds, via https://aanvragen.filmfonds.nl. Projecten die al twee keer door het Filmfonds zijn afgewezen, komen niet in aanmerking

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30