NPO zoekt adviseurs voor NPO fonds

Vanaf 1 januari 2017 start binnen de NPO organisatie het NPO fonds. De NPO reserveert hiervoor vanaf 2017 binnen zijn eigen budget €16,6 miljoen. Dit fonds stimuleert talentontwikkeling en de totstandkoming van cultureel media-aanbod van de NPO via radio, televisie en internet (mits gekoppeld aan een radio- of televisieprogramma). Het fonds verstrekt productiebudgetten en maakt de ontwikkeling mogelijk van veelbelovende programmaconcepten. Het gaat hierbij om bijzondere culturele programma’s, die in overwegende mate van Nederlandse origine zijn en die een hoogwaardig artistiek gehalte hebben.

Enkel landelijke publieke media-instellingen kunnen aanvragen indienen bij het NPO fonds.

Er zijn drie adviescommissies voorzien voor de onderdelen Drama, Documentaire en Radio met elk drie leden en drie tot vijf reserveleden. De leden beschikken gezamenlijk over de benodigde ervaring, deskundigheid en competenties.

Voor deze drie adviescommissies van het NPO fonds zoekt de NPO:

Adviseurs

Van de adviseurs wordt verwacht dat zij een grondige kennis hebben op een van de terreinen die het fonds bestrijkt en dat zij hun kwaliteitsoordeel helder en onderbouwd kunnen motiveren.

Voor alle adviseurs geldt dat deze niet verbonden mogen zijn aan één van de landelijke publieke media-instellingen of aan de NPO organisatie.

De adviseurs worden benoemd voor een bepaalde tijd, met een minimum van een jaar en ontvangen een reiskostenvergoeding en vacatiegeld, conform de in de sector gebruikelijke tarieven.

In het bijgesloten protocol NPO, dat geldt voor alle adviescommissies, worden werkwijze en voorwaarden nader uitgewerkt.

Kandidaten worden uitgenodigd om voor 16 juni a.s. een mail te sturen met motivatie en CV, naar vacature@npo.nl onder vermelding van ‘NPO fonds adviseur’. Adviseurs die in het verleden hebben geadviseerd over aanvragen voor het Mediafonds worden nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. Bij de samenstelling van alle adviescommissies wordt gestreefd naar een goede  spreiding van deskundigheid en diversiteit.

Nadere informatie kan eventueel worden verkregen bij Anne-Lieke Mol, hoofd Strategie en Beleid NPO, telefoon 035-6773706.

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.