FERA, de Europese organisatie voor regisseursverenigingen, besteedt de komende tijd aandacht aan ‘best practices’ van hun leden. De DDG is lid van FERA.

In de reeks ‘member highlights’ kijkt FERA naar voorbeelden uit verschillende landen die de rechtspositie van regisseurs en het creatieve makerschap hebben geholpen. Lees hier het hele artikel.

Het Filmmakersinitiatief

Het eerste voorbeeld komt uit Nederland: Het Filmmakersinitiatief uit 2018, dat bestond uit Arno Dierickx (regisseur/scenarist), Maarten Treurniet (regisseur/scenarist), Gijs Scholten van Aschat (acteur), Sytske Kok (scenarist/regisseur) en Karin Wolfs (filmjournalist).

Filmmakersenquête

Samen hebben zij de Filmmakersenquête opgesteld om te peilen hoe makers over de kwaliteit van hun werk denken. De enquête is verspreid onder leden van de Dutch Directors Guild, Auteursbond | Netwerk Scenarioschrijvers en ACT.

Filmmakerssymposium

Op 27 februari 2019 zijn de resultaten gepresenteerd en besproken tijdens het Filmmakerssymposium in EYE.

FERA en vervolg

In het artikel bespreekt FERA de conclusies van de enquête. De sector is kritisch op zichzelf en identificeert knelpunten en oplossingen. Deze knelpunten zijn door de Dutch Directors Guild meegenomen in de gesprekken over het Sectorplan.

Hou de website en social media van FERA in de gaten om de voorbeelden uit andere landen te lezen.

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30