Wil je werken met een baanbrekende acteertechniek? Op 7 en 14 mei 2023 geeft Romy Irene een intensieve 2-daagse Chubbuck acteerworkshop voor regiseurs en professionele acteurs. Er zijn maximaal 10 plaatsen: 5-6 voor regisseurs en 4-5 voor acteurs. De bedoeling is om regisseurs te laten ervaren hoe het acteerproces verloopt door zelf scenes te spelen en andere scenes te observeren. Inschrijven kan tot 10 april. Romy Irene is de eerste geaccrediteerde Chubbuck-coach in Europa en werd in 2007 persoonlijk door Ivana Chubbuck opgeleid. Romy Irene organiseert deze acteerworkshop in samenwerking met De Speelplaats (DDG). 

Chubbuck-techniek

De Chubbuck-techniek is ontwikkeld door de Amerikaanse acteercoach Ivana Chubbuck, die zich gebaseerde op menselijke gedragswetenschap en de methode van Stanislavski. De techniek biedt 12 praktische handvatten die professionele acteurs helpen om waarachtige personages te creëren, met gebruik van hun persoonlijke emoties, pijn en ervaringen. Met de Chubbuck-techniek zet je echte emoties en pijn in, niet als doel op zich, maar als drijfkracht om gelaagde personages te creëren, die er alles aan doen om hun (levens)doel te bereiken. Meer gedetailleerde informatie hierover lees je in Ivana’s besteller The Power of The Actor en op de websites www.romyirene.com en www.ivanachubbuck.com.

Opzet workshop

2 weken voorafgaan aan de workshop (rond 21 april) krijg je een scène en script toegestuurd. De bedoelding is dat je het script leest, en de scene voorbereidt aan de hand van de 12 handvatten van de Chubbuck-techniek. Daarnaast spreek je ook 2 tot 4 keer af met je tegenspeler om te repeteren.

De eerste workshopdag (7 mei) start met een korte inleiding  van de techniek. Naast de scenes is er ook tijd voor oefeningen die je helpen om dichter bij je innerlijke core te komen en om in een bepaalde emotionele staat te komen. Op de eerste dag speel je je scene zoals je die hebt voorbereid samen. Daarna gaat Romy met je werken en helpt ze je met de personalisering van je personage.

Je neemt noties voor je eigen scene en ook van de scenes die je observeert. Er is ook ruimte voor vragen uiteraard. Aan de hand van je notities pas je spelkeuzes aan en ga je jer personage verder uitdiepen tijdens de daarop volgende week. In die week ga je ook samen een paar keer repeteren.

Tijdens de tweede workshopdag (14 mei) bespreek je de drijfveren van de personages in een aantal filmscripts. Daarna ga je weer spelen en wordt er afgesloten met Q&A.

De workshop vraagt minimaal 10 uur voorbereiding naast 2 intensieve dagen in groepsverband.

Prijs en betalingsvoorwaarden

  • Workshop: 350 euro inc BTW (290 euro exc BTW)
  • Annuleren kan zonder kosten tot 14 dagen voor aanvang van de workshop.
  • Wanneer deelnemer zich binnen een periode van 14 dagen tot 2 dagen voorafgaand aan een training aanmeldt, is een kosteloze afzegging, om welke reden dan ook, niet meer mogelijk en wordt 150 euro ex BTW van het lesgeld in rekening gebracht.
  • Wanneer de deelnemer zich binnen een periode van 2 dagen voorafgaand aan de workshop afmeldt, wordt 100% van het lesgeld in rekening gebracht.

Aanmelden

De worskhop is open voor 10 personen: 5-6 regisseurs en 4-5 ervaren professionele acteurs. Stuur een email naar Romy Irene via contact@romyirene.com en voeg in bijlagen je acteer-cv, headshot en eventueel je showreel (voor acteurs)

Deadline: 10 april 2023

Ervaring met de Chubbuck-techniek is geen must. Er wordt wel van je verwacht dat je met volle overgave voorbereid en het boek The Power of the Actor vooraf leest.

Data & locatie

Data: zondag 7 en 14 mei 2023, van 09:00 tot 17:00 uur
Adres: Theater de Cameleon, Derde Kostverlorenkade 35, 1054 TS Amsterdam

Nog vragen?

Bij vragen kan je Romy bellen op (06) 1880 4335 of e-mailen via contact@romyirene.com
Meer info over de Chubbuck-techniek vind je op www.romyirene.com of www.ivanachubbuck.com.

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30