Beperkt Zicht: de rol van mediamakers in beeldvorming

Op donderdag 26 januari presenteerde WOMEN Inc. de publicatie ‘Beperkt Zicht: de rol van mediamakers in beeldvorming’, waarin de laatste feiten en nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beeldvorming in de media zijn verzameld. Ze ontrafelen het proces van beeldvorming en doen aanbevelingen over de rol van mediamakers hierin.

Veel mensen maken zich zorgen over groeiende sociale ongelijkheid en toenemende polarisatie in Nederland. Niet alleen de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen groeit, maar ook tussen arm en rijk, zwart en wit, jong en oud. Dit kunnen we alleen aanpakken door bij ons allen, onbewuste én bewuste vooroordelen bloot te leggen en te streven naar een inclusieve samenleving. Beeldvorming in de media speelt hierin een sleutelrol, want beelden en woorden beschrijven niet alleen de werkelijkheid, ze schrijven ook voor hoe wij de werkelijkheid zien.

Lees de publicatie beperkt-zicht-de-rol-van-mediamakers-in-beeldvorming. en ontdek hoe jij als mediamaker kunt bijdragen aan een inclusieve samenleving! Bekijk ook beperkt-zicht-de-volgende-stap.

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.