Zend je film in voor ‘Beste Groninger Film 2022’

Sectornieuws

Maandag 21 november, 2022

Filmmakers kunnen tot 3 januari hun film inzenden voor de Beste Groninger Film 2022. Het doel van deze competitie is het creëren van een podium voor de grote productiviteit van de Groningse filmindustrie.

Filmmakers kunnen maximaal twee films inzenden om mee te dingen naar de prijs voor beste film in vier categorieën; fictie, non-fictie, opdrachtfilm en de OOG TV Talent Award (leeftijd 16- 24 jaar). Uit alle inzendingen worden drie films per categorie genomineerd. Vervolgens zal een vakjury daaruit de beste film uit alle vier de categorieën.

Bij deze negende editie van Beste Groninger Film presenteert Forum Groningen daarnaast een publieksprijs, waarbij iedereen van 1 tot en met 24 maart 2023 via Platform F kan stemmen op één van de 12 genomineerden films die volgens hem of haar de publieksprijs moet winnen.

Voorwaarden voor inzending

Filmmakers kunnen maximaal twee films inzenden om mee te dingen naar de prijs voor beste film in vier categorieën; fictie, non-fictie, opdrachtfilm en de OOG TV Talent Award.

Elke inzending moet zijn première beleefd hebben in 2022 en moet daarnaast voldoen aan één van de volgende voorwaarden:

  • De filmmaker woont in de provincie Groningen;
  • De filmmaker woonde in de provincie Groningen ten tijde van het productieproces én de film speelt zich af in Groningen;
  • De film speelt zich af in Groningen én een groot deel van de crew of de financiering is Gronings.
  • De OOG TV Talent Award is voor jonge filmmakers van 16 tot en met 24 jaar. Deze films hoeven nog geen première te hebben beleefd, maar zijn wel geproduceerd in 2022.

Prijzen

De publieksfavoriet wint de Deluxe filmzaal van het Forum voor een avond met vrienden en familie. De jury winnaars ontvangen een prijs van 1.000 euro huurtegoed bij Bear Cinema Rentals en de winnaar van de OOG TV Talent Award ontvangt 500 euro.

De feestelijke prijsuitreiking vindt volgend jaar plaats op zaterdag 25 maart.

Kijk voor meer informatie en het aanmeldformulier op forum.nl/BGF.

 

Bron: groningen.nieuws.nl

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30