Workshop succesvol crowdfunden voor film

Ne me Quitte Pas: van crowdfunding campagne tot Gouden Kalf

Op het Nederlands Film Festival ging Ne Me Quitte Pas er vandoor met het Gouden Kalf voor beste lange documentaire. De start van het filmavontuur van Sabine Lubbe Bakker en Niels van Koevorden is begonnen met een succesvolle crowdfunding campagne op CineCrowd. Mede dankzij het publiek gingen zij er met de hoofdprijs vandoor. Maar hoe bereik jij als filmmaker het publiek?

Op vrijdag 14 november organiseert CineCrowd voor de tweede keer een inspirerende en informatieve middag over crowdfunding van feature films, animaties, documentaires, korte films, videoclips en series. Deze zal plaatsvinden in het nieuwe filmhuis LAB111. Aanmelden kan via de website van CineCrowd.

In de workshop “Succesvol crowdfunden voor film” zullen de oprichters van CineCrowd uitgebreid ingaan op alle ins & outs van het crowdfunden, de valkuilen en hoe je meer dan alleen vrienden en kennissen kan betrekken in de financiering van je film.  In het tweede deel presenteren enkele filmmakers hun project en wordt er een presentatie gegeven door Herrie Film en TV over alternatieve manieren van distribueren.

 

Programma

13.30 | Inloop
14.00 | Workshop “Wie en waarom crowdfunden?”
15.00 | Pauze
15.50 | Case Presentatie crowdfund filmprojecten + presentatie Herrie Film & TV
16.30 | Borrel

Aanmelden kan via CineCrowd.

Waar: Cinema Lab 111, Arie Biemondstraat 111, Amsterdam
Kosten:  €10,-, tenzij je een project aanmaakt op Cinecrowd.nl.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.