Workshop Meerstemmig Storytelling van FilmForward (maart 2023)

Activiteiten

Dinsdag 24 januari, 2023

De noodzaak tot inclusieve en diverse verhalen is groot. Maar wie vertelt ze? En met en voor wie? In de workshop Meerstemmig Storytelling gaat iedereen die betrokken is bij het maken en/of vormgeven van een film of av-project aan de slag met de verschillende perspectieven van waaruit verhalen worden verteld.

Tijdens deze driedaagse workshop staan de vragen rondom representatie, diversiteit en inclusie centraal die bij het maken van een film of av-project naar voren komen en ga je op zoek naar de lens waardoor je naar de wereld kijkt.

Je onderzoekt hoe jouw verhaal zich verhoudt tot de verhalen die tot de norm behoren, en hoe het komt dat bepaalde perspectieven bepalen welke films en verhalen we goed vinden en met welke personages we ons willen identificeren.

De workshop wordt geleid door Winnie Roseval (consultant diversiteit & inclusie en onderzoeker bij het lectoraat Inclusive Education, Haagse Hogeschool).

Opzet Workshop

Meerstemmig Storytelling is een driedaagse workshop ontwikkeld door FilmFoward in samenwerking met Winnie Roseval.  In deze drie dagen bespreken de deelnemers meerdere case studies, vinden er gesprekken plaats met filmmakers en wordt eigen werk onder de loep genomen.

Voor wie?

Voor scenaristen, regisseurs, producenten, script coaches, production designers, cameramensen, distributeurs, vertoners en iedereen die betrokken is bij het vertellen, maken en vormgeven van film- en audiovisuele producties.

Praktische informatie

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je in via het aanmeldformulier. Voeg een brief bij waarin je in het kort jezelf introduceert (wie ben je, wat doe je en wat zijn je ambities) en je motivatie om mee te doen aan de workshop. Heb je een specifieke casus/verhaal dat je mee wil nemen, laat dat dan ook weten.

  • 3-daagse workshop op locatie in Rotterdam (besloten sessies voor deelnemers)
  • 13, 14, 23 maart
  • 10 – 12 deelnemers
  • Kosten deelname: € 275,- (excl. 21% BTW) – via factuur
  • Voertaal: Nederlands en/of Engels
  • Deadline aanmelden: 8 maart 2023

Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Eind februari 2023 ontvang je meer informatie.

Meerstemmig Storytelling wordt mede gefinancierd door het Filmfonds. Je komt daardoor niet in aanmerking voor een bijdrage op het gebied van trainingsactiviteiten van het Filmfonds. In speciale gevallen is er een beurs beschikbaar voor een tegemoetkoming in de kosten van de workshop. Als je hiervoor in aanmerking wilt komen, stuur dan een email met motivatie naar info@filmforward.nl o.v.v. ‘Motivatie tegemoetkoming kosten Meerstemmig Storytelling’.

 

Bron: FilmForward.

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30