De Zilveren Krulstaarten zijn zaterdagmiddag 25 september tijdens de Dag van het Scenario op het Nederlands Film Festival uitgereikt aan de schrijvers van de beste film- en televisiescenario’s van 2020. Ooit begonnen als geuzenprijs vanwege het ontbreken van een Gouden Kalf voor scenario, zijn de Zilveren Krulstaarten inmiddels uitgegroeid tot dé Nederlandse vakprijzen voor scenaristen.

De winnaars worden jaarlijks gekozen door leden van het Netwerk Scenarioschrijvers van de Auteursbond. Met deze prijs wil de Auteursbond meer belangstelling wekken voor scenarioschrijvers. Zonder scenaristen zijn er immers geen films en series.

De DDG feliciteert alle winnaars, en in het bijzonder DDG-lid Victoria Warmerdam!

De winnaars van 2020 zijn:

Beste scenario Film

De beentjes van Sint Hildegard – Herman Finkers

Beste scenario TV-serie

I.M. – Hugo Heinen

Beste scenario Kort (tot 60 minuten)

Snorrie – Victoria Warmerdam

Meer informatie op zilverenkrulstaart.nl

Zilveren Pen

Het bestuur van het Netwerk Scenarioschrijvers reikt jaarlijks de Zilveren Pen uit aan een persoon of organisatie die een bijzondere prestatie heeft geleverd voor het vakgebied Scenario. Dit jaar gaat de Zilveren Pen naar de Ierse scenarist David Kavanagh als blijk van waardering voor zijn inzet voor Europese scenarioschrijvers via de Federation of Screenwriters in Europe.

Gouden Pen

De Gouden Pen, jaarlijks uitgereikt aan de scenarioschrijver van de best bezochte film van het afgelopen jaar, ging naar Herman Finkers. De beentjes van Sint Hildegard trok in 2020 ondanks de coronamaatregelen 712.000 bezoekers naar de bioscopen.

Bron: Netwerk Scenarioschrijvers

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30