De NTR Podcastprijs is dé aanmoedigingsprijs voor jonge makers uit Nederland en België. De DDG sponsort de prijs met een coachingsbon. De winnaar mag een ervaren radiomaker zoeken door wie zij/hij gecoacht wil worden.

Dit zijn de winnaars NTR Podcastprijs 2021:

ACHILLE VAN INGELGEM, RITCS Brussel

“Goud aan zee” (42’27)

In deze driedelige podcast duikt de maker in een oud familieverhaal over zijn grootvader, verteld aan de hand van de verhalen van grootmoeder en ooms en tantes. Na een woelig leven en verschillende tegenslagen zit grootvader financieel aan de grond. Gelukkig is er een uitweg. Zijn goede vriend Pol belooft hem “goud aan zee”.

FELINE FRANCEUS, RITCS Brussel

“Niet aangeboren hersenaandoening” (NAH), (23’58)

Podcastmaker én verpleegkundige Feline focust in deze podcast op het relaas van Christiane. Haar leven veranderde ingrijpend na een ongelukkige val tijdens een vakantie in Portugal. Haar familie doet er alles aan om Christiane te laten herstellen. Maar wil ze dit nog wel?

Dit is de winnaar van de DDG Coachingsbon:

TOMIAS KENO, zelfstandig podcastmaker

“De zaak Astronaut”, aflevering 1 (25’00)

Er is een man aangespoeld op een van de Nederlandse Waddeneilanden. Hij weigert te praten en kan niet geïdentificeerd worden. Als ziekenhuispersoneel hem pen en papier geeft, krabbelt hij A4’tjes vol gedetailleerde tekeningen van de planeten uit ons zonnestelsel, allemaal wetenschappelijk accuraat. Hij krijgt de bijnaam Astronaut. Het mysterie rondom zijn identiteit gaat viral en de lokale politie is wanhopig op zoek naar informatie over zijn identiteit. Er komen meer dan vijfhonderd tips binnen op de tiplijn. In deze fictiepodcast krijgt een journalist toestemming om mee te lopen met de politieonderzoekers die de tips nalopen.

Beluister de podcasts van de winnaars en genomineerden:

De podcast van Tomias Keno is ook te beluisteren via Spotify: https://open.spotify.com/show/5aMCF8W89H3qncCDl2ldhn?si=LYGewZpwSK-yvZqFvOaclQ&dl_branch=1

Bron & beeld: NTR

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30