Winnaars DDG Awards 2016 bekend!

In BOOM CHICAGO / Rozentheater in Amsterdam zijn gisteravond (14 maart) aan zes regisseurs de DDG Awards, voor de meest opmerkelijke regieprestaties van 2015 uitgereikt, verkozen door de leden van de DDG.

De regieprijzen, die eens per jaar worden vergeven, zijn gegaan naar:

Fictie/TV serie: Remy van Heugten voor Gluckauf
Documentaire: Tom Fassaert voor A Family Affair
Commercial: Willem Gerritsen voor NS Kids Vrij abonnement
Fictie Kort: Mees Peijnenburg voor Un Creux Dans Mon Coeur
Docu Kort: Anne-Marieke Graafmans voor Volgens protocol
Digital Storytelling: Dana Lixenberg & Eefje Blankevoort voor Imperial Courts

Per categorie waren drie genomineerden, alle nominaties zijn nog te bekijken op: https://www.directorsguild.nl/de-genomineerden-2016-een-overzicht/.

Tom Fassaert: “Bedankt, vakbroeders en vakzusters. Het betekent echt superveel voor mij. Het maken voelde echt als een keizersnee. Ik denk dat iedere filmmaker dat gevoel kent. Je denkt: dit komt nooit af. Je hebt het over 5 jaar realiseren ongeveer. We worden heel erg als maker, als regisseur in het zonnetje gezet, maar ik ben echt heel veel dank verschuldigd aan mijn vrouw. Degene die niet op het familieportret mocht.”

Remy van Heugten:”Harstikke mooi. Je maakt een film niet alleen. Je gaat op reis in “die Heimat” Iedereen is een soort van ‘mee’, waardoor iedereen de film weer optilt. Ik weet nog steeds niet hoe dat werkt, dan gaat het een soort van zweven en dan heb je er ook niet echt controle over als regisseur. Maar als het gebeurt, sta je een beetje aan de zijlijn: laat het maar gaan eigenlijk. Dus deze is ook voor iedereen die eraan meegewerkt heeft.”

Tijdens deze feestelijke avond is ook het erelidmaatschao van de DDG uitgereikt aan filmmaker Heddy Honigmann voor haar uitzonderlijke bijdrage aan het Nederlandse filmlandschap als regisseur. Slechts twee regisseurs gingen haar voor: Paul Verhoeven en wijlen George Sluizer.

Host van de avond was presentatrice / actrice Jolanda van den Berg. De DDG Awards zijn dit keer voor de negende maal uitgereikt.

Lees ook:
http://www.adformatie.nl/nieuws/gerritsen-czar-uitgeroepen-tot-beste-commercial-regisseur-2015

http://www.hollandfilmnieuws.nl/nieuwscategorieen/pick-n-mix/ddg-bekroont-vooral-jong-regietalent/

http://www.parool.nl/stadsgids/ddg-awards-voor-regieprestaties-is-knullig~a4263552/

http://www.filmkrant.nl/nieuws_2016/13513

 

Author: DDG

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Anne-Marieke Graafmans wint DDG-Award met VOLGENS PROTOCOL – Baldr Film Amsterdam - […] Anne-Marieke Graafmans heeft maandagavond de DDG-Award gewonnen voor de film Volgens Protocol. Het is de prijs die jaarlijks wordt uitgereikt…

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.