Voor deze editie is Videoland Academy op zoek naar fictiehorrorverhalen en vrije documentaires van Nederlandse bodem. 

Nederland

Het veilige Nederland dat we vandaag de dag kennen zal ineens niet meer zijn wat het lijkt. Denk hierbij aan spannende verhalen die de kijker het stuipen op het lijf zullen jagen. We richten ons op verhalen die zijn geworteld in een herkenbare werkelijkheid die verstoord wordt door angstaanjagende elementen.

Videoland Academy wil makers uitdagen om de realiteit in Nederland een stuk enger te maken. Dit kan door je te laten inspireren door de hedendaagse maatschappij, persoonlijke gebeurtenissen of invloedrijke trends die in Nederland relevant zijn. Kortom, het verhaal moet de kijker iets vertellen over Nederland.

Nieuw Talent

Videoland Academy is op zoek naar nieuw talent: ambitieuze scenarioschrijvers en documentairemakers wiens carrière nog in de groei zit. We zoeken makers die minimaal één en maximaal tien jaar ervaring hebben. Onder ervaring rekenen we het afronden van een studie aan erkende filmscholen, kunstacademies, schrijfopleidingen, en andere opleidingen waar scenarioschrijven een deel van uitmaakt, maar dit is geen vereiste. Videoland Academy biedt namelijk ook kansen aan scenarioschrijvers en documentairemakers zonder opleiding. Heb je geen opleiding gevolgd op het gebied van scenarioschrijven? Dan is het wel van belang dat je aan minimaal één en maximaal drie gerealiseerde scenario’s of documentaireplannen hebt meegewerkt.

Documentaire

Voor deze editie is gekozen om geen specifiek thema vast te zetten voor de documentaireserie. Dit houdt in dat je als maker veel vrijheid hebt voor het ontwikkelen van een creatief documentaireplan. Wat wel in beschouwing moet worden genomen bij de onderwerpskeuze, is dat het onderwerp relevant is binnen de Nederlandse context. De belofte van Videoland is namelijk: ‘’Wat speelt in Nederland, speelt bij ons’’. Denk hierbij dus aan fenomenen en gebeurtenissen die een rol spelen binnen de huidige maatschappij of bijzondere verhalen van mensen in Nederland. Denk aan verhalen met een bepaalde nieuwswaarde waardoor het Nederlandse publiek de urgentie voelt om te gaan kijken.

Representatie

Bij Videoland vinden we het belangrijk om een podium te kunnen bieden aan een verscheidenheid aan makers en verhalen waarin zoveel mogelijk verschillende kijkers zich gerepresenteerd voelen. Daarom nodigen wij graag makers van kleur en makers met een diverse culturele achtergrond uit om hun verhalen met ons te delen.

Inschrijven

Inschrijven voor de derde editie kan vanaf 25 september t/m 5 december via dit formulier.

Eerste Videoland Original Films

Afgelopen twee jaar is er hard gewerkt aan de realisatie van de eerste Videoland Original films van de Videoland Academy. Dit heeft geleid tot drie indrukwekkende midlength films: De Sterfshow, Indringer en Verdwenen Dagen, waar ook veel bekende Nederlandse acteurs zich aan hebben verbonden. Op 27 september zijn deze kwalitatieve, gedurfde, grensverleggende Grounded Sci-Fi films in première gegaan op het Nederlands Film Festival. Vanaf nu zijn ze alle drie te ook te zien bij Videoland!

Bron, beeld en meer informatie: Videoland.nl

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30