Videoland Academy steunt nieuwe filmmakers met een miljoen euro

Sectornieuws

Dinsdag 15 oktober, 2019

Pitch Videoland Academy nu open voor nieuwe lichting makers

Videoland is een nieuw talentontwikkelingsproject gestart: de Videoland Academy, gesteund door het Nederlands Filmfonds en in samenwerking met het NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script.

Videoland stelt ruim een miljoen euro beschikbaar en geeft nieuw talent jaarlijks de kans om in totaal vier fictiefilms van drie kwartier en een documentaire drieluik te maken.

Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. Voor tenminste de komende drie jaar biedt de Videoland Academy hiervoor een podium. De nieuwe lichting filmmakers kan originele en spannende ideeën vanaf nu pitchen via videoland.nl/academy.

Ieder jaar wordt een nieuw thema bepaald voor zowel de fictie als de non-fictie projecten. Voor deze eerste editie (2020-2021) wordt er gezocht naar originele en toegankelijk vertelde verhalen met cinematografische kwaliteit met als thema Grounded Sci-Fi voor de fictie films en True Crime voor de documentaire serie.

Interesse om te pitchen? Kijk voor meer informatie en alle criteria op videoland.nl/academy. Deadline voor aanmelding is 9 december 2019, 12.00 uur.

Tijdens de komende editie van het IFFR wordt er bekendgemaakt welke makers geselecteerd zijn voor de Videoland Academy.
De uitzending van de vier fictie films en documentaire serie staat gepland voor 2021 op Videoland en er worden premières beoogd tijdens het Nederlands Film Festival en het IDFA 2020.

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30