VERS Avond: Freaky Found Footage – 6 mei

In samenwerking met Beeld en Geluid organiseert VERS: Freaky Found Footage.

Hoe vertel je een waargebeurd verhaal van vandaag met fictieve beelden van vroeger? Hoe kun je oud en nieuw materiaal op elkaar aansluiten? Deze avond leer je over nieuwe invalshoeken waarmee je found footage kunt gebruiken om jouw verhaal te vertellen.

”Oude beelden zijn op oneindige manieren te interpreteren. Gebruik ze en geef ze een nieuwe betekenis.” 

Beeld en Geluid is aanwezig en vertelt over de goudmijn boordevol materiaal wat in de loop der jaren is opgebouwd. Maar ook zal men ingaan op de praktische kant: hoe krijg je toegang tot het archief en hoe zit het met licenties?

Laat je inspireren door de gasten! Seth Flink en Amber Kok van Beeld en Geluid zullen vertellen wat er zoal in de collecties te vinden is en hoe licenties om dit gebruiken nou precies in z’n werk gaan. Ook zullen ze een aantal projecten en samenwerkingen uitlichten, hoe Beeld en Geluid z’n eigen archief creatief (her)gebruikt.

Daarnaast zullen filmmakers en kunstenaars Alice Wong en Donna Verheijden vertellen over hun films die gemaakt zijn met found footage. Ook filmexpert Noa Johannes is aanwezig als moderator van de avond!

Interesse bestel hier je kaartje. Gratis voor VERS en DDG-leden. Neem wel je DDG-ledenpas mee!

Datum: Maandag 6 mei 2019
Tijd: 20.00 tot 21.30 met daarna een borrel!
Locatie: VondelCS

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.