VERS Avond 2 mei: Documentaires maken op de grens van het gevaar

Documentaires maken is altijd een uitdaging, maar sommige makers gaan nét dat stapje verder en zoeken hun eigen grenzen op. Soms zelfs zo ver dat hun eigen leven op het spel kan komen te staan. Wat drijft deze makers?

‘De waarheid’ aan het licht brengen is, laten we zeggen, niet altijd in ieders belang. Dat kan zomaar betekenen dat het maakproces enorm bemoeilijkt wordt.

Hoe gingen de gasten van deze avond om met deze potentieel gevaarlijke situaties en welke risico’s hebben zij tegen elkaar afgewogen? Waar ligt de grens tussen gemotiveerd en roekeloos? En welke voorbereidingen troffen zij om zichzelf en de documentaire veilig te houden?

Gespreksleider Eveline Gillot (freelance journalist en documentairemaakster) zal het hier over hebben met: Joey Boink (bekend van o.a. de documentaire Burden of Peace) en Ilse van Velzen (bekend van o.a. de documentaires A Haunting History en Justice for Sale).

DDG leden zijn van harte welkom op deze interessante VERS avond. Op vertoon van je ledenpas kun je gratis naar binnen, wel even een  kaartje reserveren van te voren via Het Ketelhuis: 020 684 00 90.

 

Toegang:
Gratis voor VERS-leden en DDG-leden (op vertoon van ledenpas) en Cineville pashouders. Niet-leden betalen € 5,-

VERS Avond
Datum: maandag 2 mei 2016
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, Amsterdam

Gasten: Joey Boink & Ilse van Velzen
Gespreksleider: Eveline Gillot

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.