VERS Avond 1 september over verschillende montagevormen

DDG-leden zijn van harte welkom op de komende VERS Avond, die op maandag 1 september zal plaatsvinden in Het Ketelhuis in Amsterdam.

Maar liefst vijf editors hebben zich op het immense The Tree of Life (2011) van Terrence Malick gestort . Een bijna Bijbelse opgave, zeker omdat de wereld – letterlijk het universum – die Malick schiep grotendeels uit montagesequenties bestaat, opgefleurd met hier en daar een flard dialoog. Voor de één: de evenaring van de Schepping. Voor de ander: esoterische kitsch. Is dat van belang? Nee, want wat de film vooral zo interessant maakt is dat het een tour de force van pure montage is waarin ritme, het verstrijken van tijd en oproepen van associaties een spel met elkaar aangaan. Een visuele vertelling.

Komende avond staat in het teken van verschillende montagevormen. Waarin verschilt de manier van vertellen in documentaire film van een fictiefilm? Wat zijn de overeenkomsten? Aan tafel Marc Bechtold (Plan C en Black Out) en Saskia Kievits (Time within Time en Face to Face), die met hun uiteenlopende achtergrond iedereen ongetwijfeld een stapje verder brengen en vooral meer inzicht zullen geven in de kunst van het monteren.

Dit alles onder leiding van Menno Boerema (Meisje, De Eetclub).

Kom ook, kijk en denk mee en maak nader kennis tijdens de borrel!

Datum: maandag 1 september
Tijd: 19.30 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Pazzanistraat 4, 1014 DB Amsterdam
Toegang: gratis voor VERS- en DDG leden (neem je DDG-ledenpas mee of vraag hem snel aan via info@directorsguild.nl)

Niet-leden betalen € 5,-

Reserveer je kaarten via Het Ketelhuis: 020 – 6840090

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.