Vacature: NPO zoekt secretaris voor NPO Fonds

De NPO staat voor een brede publieke omroep met een rijke en gevarieerde programmering voor kijkers en luisteraars van alle bevolkingsgroepen. We zorgen voor de programmering op alle publieke netten en zenders en de distributie van onze programma’s via radio-, televisie-, internet- en (digitale) themakanalen.

Bij de publieke omroep maken we herkenbare programma’s: toegankelijk, onafhankelijk en van hoge kwaliteit. In het programma-aanbod ligt de nadruk op journalistiek, muziek en kunst, educatie en informatie, series en films van Nederlandse bodem, documentaires en kinderprogrammering.

De NPO heeft een ambitieuze koers uitgezet waarbij we inspelen op nieuw mediagedrag, globalisering en digitalisering. Samen met de omroepen en programmamakers werkt de NPO continu aan vernieuwing en zoeken we nadrukkelijk de interactie met de kijker en luisteraar. 

Vanaf 1 januari 2017 start het NPO fonds. De NPO reserveert hiervoor vanaf 2017 binnen zijn eigen budget €16,6 miljoen. Het fonds dat onderdeel uitmaakt van de NPO verstrekt productiebudgetten en maakt de ontwikkeling mogelijk van veelbelovende programmaconcepten binnen de NPO. Het gaat hierbij om bijzondere culturele programma’s, die in overwegende mate van Nederlandse origine zijn en die een hoogwaardig artistiek gehalte hebben.

Er zijn drie onafhankelijke adviescommissies benoemd voor de onderdelen Drama, Documentaire en Radio.

Ter ondersteuning van deze drie adviescommissies zoekt de NPO een:

Secretaris NPO fonds

 

Wat zijn de werkzaamheden?

Je bent aanspreekpunt voor de adviescommissies en draagt zorg voor doorgeleiding en verdere afhandeling van aanvragen van omroepen. Je organiseert, begeleidt en ondersteunt de commissievergaderingen en formuleert ten behoeve van de commissies het schriftelijk advies aan de Raad van Bestuur van de NPO. Tevens analyseer en beoordeel je zelfstandig de begroting en dekking van aanvragen.

Wat verwachten wij van jou?

Je beschikt over een aantoonbare kennis van de drama- en documentaire-sector in Nederland. Je bent in staat om je snel in te werken. Je hebt een academisch werk- en denkniveau en ruime ervaring met verslaglegging van discussies. Je beschikt daarbij over kennis en vaardigheden voor het schrijven van onderbouwde adviezen en besluiten. Daarnaast ben je organisatorisch sterk en hebt goede contactuele eigenschappen. Het kunnen beoordelen van begrotingen voor drama- en documentaire-producties strekt tot aanbeveling.

Wat bieden wij?

Wij bieden een interessante en afwisselende functie op een pioniersplek. Het gaat om een fulltime functie die is ingedeeld conform de CAO voor het Omroeppersoneel. Wij bieden een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Je wordt aangenomen op basis van een jaarcontract.

Geïnteresseerd?

Stuur dan een mail met motivatie en CV vóór 1 september a.s. naar: vacature@npo.nl t.a.v. Maria Patti, HR Business Partner. Nadere informatie kan eventueel worden verkregen bij Anne-Lieke Mol, hoofd Strategie en beleid NPO, (035-6773706).

 

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.