Ultrakorte animatiefilms in voorprogramma grote releases

Vier Nederlandse animatiefilms van ongeveer twee minuten per stuk vergezellen dit najaar een aantal grote releases bij Pathé bioscopen. De films zijn door Pathé en het Nederlands Filmfonds geselecteerd in het project Ultrakort.

Nederlandse animatiefilms worden internationaal goed gewaardeerd en vallen vaak in de prijzen op belangrijke festivals. Dankzij Ultrakort worden ook dit jaar weer vier films vertoond aan een breed publiek.

De eerste ultrakorte film die vertoond wordt is Haring van Junaid Chundrigar en Davor Bujakovic over een jongen die vlak voor een date op allerlei manieren probeert een nare haringlucht uit zijn mond te verwijderen. Haring zal vanaf 14 augustus te zien zijn als voorfilm bij Guardians of the Galaxy.

Still uit 'Haring' / Klomp! Animation

Still uit ‘Haring’ / Klomp! Animation

Dog-E, geregisseerd door DDG-lid Patrick Raats vergezelt vanaf 6 november Interstellar, de nieuwe film van Christopher Nolan. Dog-E laat zien hoe het in onze hedendaagse technologische ‘gadgetmaatschappij’ soms moeilijk is realiteit en fictie te scheiden.

Still uit 'Dog-E' / Valk Producties

Still uit ‘Dog-E’ / Valk Producties

Trailer is de voorfilm bij The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 en is vanaf 19 november te zien. In deze film van Mascha Halberstad is het oorlog. De vijand is overal. Maar gelukkig is daar de redder. Al wordt die niet door iedereen even serieus genomen.

Still uit 'Trailer' / Viking Film

Still uit ‘Trailer’ / Viking Film

Tot slot vergezelt A Single Life een grote release van eigen bodem. Vanaf 11 december is deze ultrakorte film van Job, Joris & Marieke te zien in het voorprogramma van Gooische Vrouwen 2. In A Single Life stelt een oude vinyl single een jonge vrouw in staat om door haar eigen leven te reizen.

Still uit 'A Single Life' / Job, Joris & Marieke

Still uit ‘A Single Life’ / Job, Joris & Marieke

Het is het vijfde jaar dat een serie ultrakorte films vertoond wordt bij Pathé. De eerste vier edities samen werden al bekeken door meer dan 2,5 miljoen bezoekers.

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.