Uitreiking zes Wildcards voor jong talent

Uitnodiging voor de uitreiking van de Wildcards 2014 voor jong talent op

29 september, van 16:45 tot 17:30 uur in Tivoli Vredenburg – Pandora, Utrecht

Het Nederlands Filmfonds maakt op 29 september tijdens het Nederlands Film Festival  de zes winnaars van de Wildcards 2014 bekend. Deze prijzen worden uitgereikt aan talentvolle jonge filmmakers die net zijn afgestudeerd. De afgelopen zes jaar waren er drie Wildcards voor documentaire te vergeven. Voor het eerst reikt het Filmfonds dit jaar ook twee Wildcards voor fictie en één Wildcard voor animatie uit.

De winnaars krijgen een geldbedrag om in alle artistieke vrijheid een nieuwe film te maken onder begeleiding van een producent en een coach. Voor documentaire en animatie bedraagt de prijs 40.000 euro; voor fictie is dat 80.000 euro.

Er werden dit jaar 27 documentaires, 19 fictiefilms en 17 animatiefilms ingestuurd voor de Wildcards 2014 waaruit de zes winnaars zijn geselecteerd

De presentatie is in handen van Isolde Hallensleben. Doreen Boonekamp, directeur van het Filmfonds, reikt de zes Wildcards uit. Ook is een compilatie te zien van de oogst van 6 jaar documentaire Wildcards. Oud-prijswinnaars Sjoerd Oostrik en Niels van Koevorden vertellen over hun ervaring bij de realisering van hun Wildcard-documentaire.

DDG leden zijn van harte welkom op deze prijsuitreiking van de Wildcards en de aansluitende borrel.

Datum en tijd: 29 september 16:45-17:30 uur

Locatie: Tivoli Vredenburg – Pandora, Utrecht

Interesse om te komen, meld je dan vóór donderdag 26 september hier aan. Per genodigde zijn maximaal 2 kaarten beschikbaar.

 

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.